Spring naar het artikel

Tijdelijk extra testlocaties in de regio

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

7 april 2021

Vanwege een aanhoudend hoge infectiedruk in een aantal regiogemeentes opent de GGD Rotterdam-Rijnmond van 12 tot en met 30 april twee tijdelijke extra testlocaties.  Deze openen in de gemeentes Ridderkerk en Krimpen aan den IJssel. Beide gemeentes kennen naast veel coronabesmettingen ook veel oudere inwoners, die extra kwetsbaar zijn.

In Krimpen aan den IJssel komt de tijdelijke testlocatie in De Ark (Burgemeester Aalberslaan 41). In Ridderkerk in sporthal De Wissel (Kastanjelaan 38). De locaties zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 16.00 uur. Mensen met coronaklachten, of nauwe contacten vanaf dag vijf, kunnen zich hier op afspraak laten testen. Een afspraak maken kan via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl.   


Dicht bij huis laten testen bij coronaklachten
Veel corona besmettingen vinden plaats in huis of op het werk. Mooi voorjaarsweer geeft veel mensen een reden om er vaker op uit te trekken. Hierbij worden de coronamaatregelen helaas niet altijd meer goed nageleefd. Het is belangrijk dat het aantal besmettingen in Ridderkerk en Krimpen aan den IJssel omlaag gaat. Testen helpt om besmettingen op te sporen. GGD Rotterdam-Rijnmond wil de drempel tot het testen verlagen door de inwoners uit deze gemeentes mét klachten, de mogelijkheid te geven om zich dicht bij huis te laten testen.