Spring naar het artikel

Vaccinatielocatie Nissewaard geopend

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

12 februari 2021 | laatste update: 16 februari 2021

Vrijdagochtend om 8.00 uur werd in sporthal Den Oert in Spijkenisse (gemeente Nissewaard) de eerste regionale vaccinatielocatie in gebruik genomen. Anton den Hollander kreeg de vaccinatie als eerste: “Ik ben blij dat ik als eerste gevaccineerd kon worden. Ik wilde heel graag. Hopelijk volgen nog veel meer mensen na mij, zodat over een tijdje iedereen beschermd is”.

Er was veel media-aandacht voor de eerste prik. Meneer den Hollander vond dat allemaal prima. Hij hoopt zelfs dat er door de media veel aandacht aan geschonken wordt, want, zo zegt hij: “het is goed als mensen zich meer bewust zijn van de noodzaak van het vaccin. Ik hoop er aan bij te kunnen dragen dat anderen zich ook laten vaccineren. Het is zó gebeurd!”

Tot nu toe was het alleen mogelijk om op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) de vaccinatie tegen corona te krijgen. Omdat de doelgroep voorlopig bestaat uit 80-plussers, en de reis naar RTHA best lang kan zijn, is het fijn dat er op steeds meer plekken in de regio Rotterdam-Rijnmond vaccinatielocaties komen.

Op de website van de Rijksoverheid kunt u het meest actuele nieuws vinden over de toekomstige vaccinatielocaties. Voor algemene vragen over het coronavirus of over de vaccinatiestrategie kunt u kijken op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u dagelijks bellen naar het landelijke informatienummer 0800 – 1351.