Spring naar het artikel

Tweede vaccinatieronde van start

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

5 februari 2021

Drie weken geleden was ze het middelpunt van de belangstelling toen zij als eerste zorgmedewerker een vaccinatie tegen corona kreeg bij de vaccinatielocatie op Rotterdam The Hague Airport. Verpleeghuismedewerker Debora van Iperen kreeg vrijdag 5 februari haar tweede coronavaccinatie toegediend.

 “Ik ben nu twee keer gevaccineerd en hoop dat ik vanaf vandaag beschermd ben, want ik heb al twee keer corona gehad!” Debora werkt in een verpleegtehuis en werkt met dementerende ouderen. “Gelukkig zijn deze week ook de bewoners van het verpleeghuis waar ik werk gevaccineerd. We hebben veel bewoners verloren door corona. Het is echt een zwaar jaar geweest, waarbij mijn collega’s en ik hele heftige dingen hebben gezien.” Dat er nu een vaccin is geeft Debora een fijn gevoel. “We moeten al zo lang afstand van elkaar houden, dat het bijna normaal lijkt om geen knuffel of kus meer te geven. Ik hoop echt dat alles weer snel gewoon wordt.”

Vaccinatie dicht bij huis
Met de inenting van Debora start de tweede vaccinatieronde voor verpleeg- en verzorgingshuizen in Rotterdam-Rijnmond. Op dit moment is Rotterdam The Hague Airport de enige vaccinatielocatie die operationeel is. In de regio worden zo’n 15 tot 20 nieuwe vaccinatielocaties ingericht. Zo kan men voor de vaccinatie terecht bij een locatie dicht bij huis. Iedere doelgroep wordt per brief opgeroepen een afspraak te maken met de GGD. Men kan dan terecht bij elke operationele vaccinatielocatie in de regio. De gemeente Nissewaard is met de locatie in Spijkenisse de eerste gemeente buiten Rotterdam, waar zo’n afspraak voor gemaakt kan worden. Wanneer de rest van de vaccinatielocaties open gaan is afhankelijk van de levering van de vaccins.