Spring naar het artikel

Priklocatie Vlaardingen geopend!

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

27 mei 2021

Donderdag 27 mei openden de deuren van de vaccinatielocatie in Vlaardingen.

Inwoners uit die omgeving kunnen zich nu ook dichterbij huis vaccineren tegen corona. De vaccinatielocatie is gelegen op het voormalig Unileverterrein aan de Olivier van Noortlaan. Een unieke, historische locatie die ook nog eens goed bereikbaar is.
 
Ombouwen tot vaccinatielocatie
Het terrein staat tijdelijk leeg, in afwachting van de transformatie tot nieuwe stadswijk. “Perfect voor ons als gemeente om deze locatie nu te gebruiken als vaccinatielocatie”, vertelt locatiemanager Mariella Danse.

Toen gebouw C op het terrein was goedgekeurd als prikplek, is direct begonnen met het opbouwen en inrichten. Daarvoor is de hulp van projectmanager Frank Tomeï ingeschakeld. Normaal gesproken coördineert hij de organisatie van festivals, concerten en theater. Tomeï: “Maar er moest nog genoeg gebeuren om te zorgen voor een prettige en duidelijke locatie, denk aan priklijnen en pijlen die de route aangeven. Het is een mooie klus en kent ook een win-winsituatie: hoe eerder iedereen gevaccineerd is, hoe sneller evenementen weer kunnen doorgaan.”

Historie
Het gebouw kent een rijke historie en industriële elementen. Mensen die zich op deze locatie laten vaccineren, lopen door het oudste gedeelte van het gebouw. Daarbij zien ze onder andere het industriële trappenhuis. “Het prikken zelf vindt plaats in de voormalige kantine”, vertelt Mariella. “Een mooie ruimte met vides.”

Bereikbaarheid
De locatie is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Zo zijn er drie parkeerterreinen, voldoende fietsparkeerplekken en ligt metrostation Vlaardingen Centrum op 10 minuten loopafstand.

Afspraak maken: telefonisch of online
Het vaccineren kan alleen na een uitnodiging per post van het RIVM. Een afspraak maken kan via het telefoonnummer uit de brief of online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Heb je vragen over het coronavirus of over vaccinaties? Kijk op www.coronavaccinatie.nl. Bellen kan ook: het landelijke informatienummer is 0800 – 1351.