Spring naar het artikel

Vaccinatielocatie Hellevoetsluis opent op 11 juni

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

7 juni 2021 | laatste update: 17 juni 2021

Deze week opent de GGD Rotterdam-Rijnmond een vaccinatielocatie in Hellevoetsluis. De vaccinatielocatie is gelegen aan Sportlaan 2, in de voormalige Sporthal De Eendraght. De afgelopen tijd bouwde Hellevoetsluis de sporthal om tot priklocatie. En werkte team Cultuur aan feestelijke graffiti en muurschilderingen rond het thema corona.

“Sporthal De Eendraght is een begrip in Hellevoetsluis”, legt Jan-Arie Meijer uit. Hij is projectleider en beleidsadviseur Sport bij de gemeente. “Het gebouw staat er al sinds de jaren 70 en er zijn heel wat sportwedstrijden in gespeeld. Maar het werd tijd voor een nieuwer gebouw, waar onder meer plek is voor een zwembad, sporthal, sportschool en horeca. Dit sportcomplex, De Eendr8, is inmiddels geopend en dus werd de oude sporthal overbodig. Wel leek het ons mooi om De Eendraght toch nog een keer te gebruiken. Dus hebben we de sloop uitgesteld en de sporthal klaargemaakt als vaccinatielocatie.”

Muurschilderingen

Achter de schermen is veel voorbereid om inwoners uit de omgeving goed te kunnen ontvangen voor hun vaccinatie. “Samen met team Cultuur hebben we binnen graffiti en muurschilderingen aangebracht. Met als thema corona en de goede kant die we nu opgaan door het vaccineren. Denk aan bloemen, vogels en het onder controle krijgen van het coronavirus. Verder zijn de nodige voorbereidingen getroffen qua organisatie, veiligheid, logistiek, noodvoorzieningen en opslag van vaccins. Na een aantal keer proefdraaien konden we de laatste punten op de i zetten voor de opening.”

Logische looproute

De vaccinatielocatie is goed bereikbaar; wandelend, per fiets en de auto. “Mensen kunnen de ingang bij de parkeerplaats aan de achterkant gebruiken. Eenmaal binnen is er een logische route naar de zes priklijnen en vervolgens naar de uitgang. Je staat dan weer direct op de parkeerplaats. De oorspronkelijke entree wordt dus niet gebruikt. Zo houden we de looproute zo kort en overzichtelijk mogelijk,” vertelt Jan-Arie.

Afspraak maken: telefonisch of online

Het vaccineren kan na een uitnodiging per post via het RIVM. Een afspraak maken kan via het telefoonnummer uit de brief of online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Heb je vragen over het coronavirus of over vaccinaties? Kijk op www.coronavaccinatie.nl. Bellen kan ook: het landelijke informatienummer is 0800 – 1351.

 

Beeld: Jeffrey Groeneweg // Qfoto