Spring naar het artikel

Groenoordhal in Schiedam nu ook vaccinatielocatie

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

8 april 2021

Mensen met een vaccinatieoproep van het RIVM kunnen vanaf nu ook terecht in Sporthal Groenoord in Schiedam. Op donderdag 8 april werd de eerste vaccinatie gegeven aan Schiedammer Henk Steenbergen (74). “Ik zie mijn vaccinatie ook als een aanmoediging voor anderen.” De heer Steenbergen ontving na zijn vaccinatie een bos bloemen van burgemeester Cor Lamers.

De locaties Rotterdam The Hague Airport, SS Rotterdam, de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, sporthal Den Oert in Spijkenisse, recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk en sporthal Schenkel in Capelle aan den IJssel waren al open, hier wordt de sporthal in Schiedam nu aan toegevoegd. In totaal zijn er 19 plekken in de regio aangewezen waar gevaccineerd gaat worden. Wanneer de andere locaties in de regio open gaan, hangt af van de levering van de vaccins.

Oproep

Iedereen die een oproep van het RIVM ontvangt, mag een afspraak maken voor de gratis vaccinatie. Op dit moment komen mensen tussen 73- en 74 jaar daarvoor in aanmerking. In de oproep staat welk telefoonnummer er gebeld kan worden.

Huisartsen

In steeds meer gemeenten maken huisartsen gebruik van de vaccinatielocaties die nog niet open zijn, zoals in Albrandswaard, Hellevoetsluis, Maassluis, Oostvoorne, Ridderkerk en Vlaardingen. De overheid heeft bepaald welke mensen door de huisarts geprikt mogen worden. De huisartsen nodigen vervolgens zelf de mensen uit voor de vaccinatie.

Meer informatie

Voor algemene vragen over het coronavirus of over de vaccinatiestrategie kunt u kijken op www.coronavaccinatie.nl. Bellen kan ook: het landelijke informatienummer is 0800 - 1351.