Spring naar het artikel

Vanaf nu ook vaccineren in Van Nelle Fabriek

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

11 maart 2021

GGD Rotterdam Rijnmond opent XL locatie in Rotterdam-West

De vierde vaccinatielocatie in de regio is operationeel. In de monumentale Van Nelle Fabriek zijn 8 priklijnen beschikbaar. Op de locatie is uitbreiding naar nog meer priklijnen mogelijk, dat maakt Van Nelle een ideale XL locatie. Ongeveer dertig personeelsleden met een medische achtergrond en minstens zoveel medewerkers met een facilitaire functie zetten zich in om honderden vaccinaties tegen het coronavirus per dag te zetten.

Deze week worden alleen zorgmedewerkers gevaccineerd. Vanaf volgende week is ook het vaccin waarmee de doelgroep (75-plussers) wordt gevaccineerd beschikbaar. Iedereen die een oproep ontvangt, mag dan een afspraak maken voor de gratis vaccinatie. In de oproep staat welk telefoonnummer er gebeld kan worden.

Voorlopig vijf vaccinatielocaties
In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn 20 plekken aangewezen waar de vaccinaties gezet kunnen worden. Wanneer die locaties open gaan, is afhankelijk van de levering van vaccins. Drie locaties zijn momenteel in gebruik: Rotterdam The Hague Airport, sporthal Den Oert in Spijkenisse, recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk en de Van Nelle Fabriek. De opening van de vaccinatielocatie in Sporthal de Schenkel in Capelle aan den IJssel staat voor 18 maart op de agenda.

Dit brengt het totaal op vijf vaccinatielocaties, verspreid over de regio. Met deze vijf locaties kan kan de GGD snel inspelen op veranderingen in de levering van vaccins. Ook kan het medisch toezicht efficiënt ingezet worden door spreiding over meerdere priklijnen. Zo zorgen we dat we met minder mensen, meer capaciteit hebben. Dit is niet haalbaar wanneer we veel (kleine) locaties openen met slechts een paar priklijnen. Wanneer de andere locaties open kunnen, is onder andere afhankelijk van de levering van het vaccin.