Spring naar het artikel

Voorlichtingen corona en gezondheid

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

25 oktober 2022 | laatste update: 30 november 2022

Op verschillende plekken in de regio geeft GGD Rotterdam-Rijnmond voorlichtingen over corona en gezondheid. Een team van voorlichters beantwoordt vragen van inwoners over een gezonde weerstand, vaccineren, testen en de hygiënemaatregelen tegen corona. Ook is er informatie over gezond en betaalbaar eten en kunnen mensen een coronatest (laten) doen.

Duidelijke en eenvoudige informatie

Het doel van deze voorlichtingsactiviteiten is om iedereen die vragen heeft over corona en gezondheid, duidelijk en eenvoudig te informeren. GGD Rotterdam-Rijnmond organiseert de voorlichtingsactiviteiten samen met partners als Buurtmaatjes, Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) en Samen Kerk In Nederland (SKIN) Rotterdam. De voorlichtingen vinden plaats op verschillende locaties in de regio: op markten, in wijk- en buurthuizen, op FitFestivals en bijvoorbeeld ook in kerken en moskeeën. 

Gezond en betaalbaar eten

Veel vragen van inwoners gaan over de vaccinaties, het testbeleid en de huidige hygiëne en isolatiemaatregelen. Tijdens de voorlichtingen kunnen inwoners al hun vragen stellen aan een team van voorlichters en artsen van de GGD. Bij enkele voorlichtingsactiviteiten zijn ook voorlichters van InMovement aanwezig. Zij geven tips over gezond eten, juist voor mensen met een kleine portemonnee.

Gratis zelftest

Tijdens de voorlichtingsactiviteiten op de markt kunnen inwoners onder andere zien hoe een zelftest het beste werkt. Ook kunnen ze zelf een coronatest doen en een gratis zelftest meenemen.

Waar en wanneer?

De voorlichtingsactiviteiten vinden plaats op verschillende locaties in de regio. Wie vragen heeft over corona en gezondheid, kan op onderstaande dagen en locaties langskomen. Op een aantal dagen is er ook aandacht voor gezond eten.

Locatie

Datum

DECEMBER

Markt Visserijplein
Grote Visserijstraat, Rotterdam

Donderdag 1 december
10.00 - 16.00 uur


Markt IJsselmonde
Herenwaard,  Rotterdam
Donderdag 1 december
10.00 - 16.00 uur

Huis van de Wijk 'Het Midddelpunt'
Slinge 250
3085 EX Rotterdam

donderdag 1 december
12.00 - 14.00 uur

Markt Charlois
Asterlo Zuidwijk, Rotterdam

geannuleerd

Huis van de Wijk IJsselmonde
Grote Hagen
Vrijdag 2 december
10.00 - 16.00 uur
   
Wijkhub Crooswijk
Boezemstraat 187
3034 EL Rotterdam
vrijdag 2 december
15.00 - 18.00 uur

Markt Afrikaanderplein
Pretorialaan, Rotterdam

 + Gezond eten

Woensdag 7 december
10.00 - 16.00 uur

Meer informatie

De antwoorden op veel vragen zijn ook te vinden op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond. Bellen mag ook via onze informatielijn: 010 - 443 80 31 (ma-vr: 8.30-17.00 uur; za: 9.00-16.00 uur)