Spring naar het artikel

Vaccinaties en reizen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Per jaar gaan veel Nederlanders naar het buitenland voor vakantie, familiebezoek of werk. Reizigers gaan steeds vaker naar verre landen waar het risico op een (infectie)ziekte groot is. U kunt ook ziek worden door het klimaat, slechte sanitaire voorzieningen en onhygiënische omstandigheden.

Let op: Wilt u meer weten over het coronavirus? Kijk dan op deze pagina. Wij updaten informatie op deze pagina regelmatig. Vragen over reisadvies door het coronavirus? Bezoek hiervoor de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Advies over uw reis
Als u naar het buitenland reist, denkt u er misschien niet over na dat u daar een ziekte kunt oplopen. Toch is het wel belangrijk om daarbij stil te staan. De GGD Rotterdam-Rijnmond adviseert reizigers over vaccinaties en aanvullende maatregelen om gezond op reis te gaan.

Reizigers uit specifieke doelgroepen moeten ook rekening houden met andere factoren. Bent u bijvoorbeeld zwanger, een kind of een oudere, of gebruikt u bepaalde medicijnen? Bekijk dan onze pagina Bijzondere reizigers.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Het is afhankelijk van de bestemming, reisduur, activiteiten op reis en uw gezondheid welke vaccinaties u nodig heeft. Kijk hiervoor op de website van GGD Reisvaccinaties.

Algemene adviezen voor reizigers

Niet alleen vaccinaties zijn belangrijk om gezond te blijven op reis. Waar moet u op letten tijdens uw reis en welke maatregelen kunt u nemen om gezond te blijven?

Reizigersziekten

Wanneer u op reis gaat naar het buitenland kunt u daar een ziekte oplopen. Welke reizigersziekten zijn er en wat kunt u hier tegen doen?