Spring naar het artikel

Onderzoek naar de zorg van de huisarts en antibioticagebruik

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tekst ten można również przeczytać w języku polskim: proszę skorzystać z przycisku tłumaczenia (przycisk po prawej stronie na górze ekranu) lub otworzyć dokument PDF.


Groepsgesprekken ‘Ervaringen met uw huisarts en het krijgen van antibiotica’
We vinden het belangrijk dat iedereen van de huisarts de juiste zorg ontvangt. Om de zorg te kunnen verbeteren moeten we weten wat mensen van de zorg vinden en hoe het volgens hen beter kan. Op 2 november willen we in het Poolse Centrum in Den Haag in gesprek met de Poolse gemeenschap. Mogelijk ervaart u de zorg van de huisarts in Nederland anders door de zorgervaringen die u heeft uit uw herkomstland. In het gesprek komen vragen aan bod als: zijn er grote verschillen tussen het eigen land en Nederland? Lukt het de huisarts om duidelijke uitleg te geven over de medicatie?

Verder willen we meer te weten komen over uw ervaring met het gebruik van antibiotica. Soms ontvangen mensen antibiotica bij klachten als koorts, ontsteking of infecties. Soms krijgen mensen geen antibiotica terwijl ze daar wel op gehoopt hadden. Heeft u weleens antibiotica gekregen? Heeft u positieve of negatieve ervaringen met het krijgen en gebruiken van deze medicatie? We horen graag uw ervaringen.

Onze studie
Het groepsgesprek maakt deel uit van een wetenschappelijke studie die wordt uitgevoerd door de gemeente Rotterdam en het Erasmus MC. Onze studie richt zich op de zorg van de huisarts en het gebruik van antibiotica. We spreken met verschillende groepen migranten in Utrecht, Den Haag en Rotterdam omdat we benieuwd zijn naar hun mening en omdat zij ook recht hebben op goede zorg.

Het groepsgesprek

 • U doet één keer mee aan een groepsgesprek.
 • Het groepsgesprek vindt plaats op 2 november om 10.00 uur in het Poolse Centrum (Paviljoensgracht 33) in Den Haag.
 • Het groepsgesprek duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.
 • Er is een tolk aanwezig zodat u Pools kan spreken.
 • Wij stellen vragen over het bezoek aan de huisarts en over antibiotica.
 • U hoeft niet uw naam op te geven.
 • Na het gesprek krijgt u een bon van 20 euro voor bol.com.
   

Wat gebeurt er met de informatie die we horen tijdens het groepsgesprek?

 • De informatie gebruiken we voor het verbeteren van de zorg bij de huisarts. We helpen huisartsen om goed met patiënten te communiceren over antibiotica. En we maken voorlichting over het goed gebruik van antibiotica.
 • We zullen geluidsopnames maken zodat we de informatie kunnen analyseren en bewaren. Deze geluidsopnames worden nooit openbaar gemaakt.
 • Alles wat u vertelt blijft geheim.
 • Alleen de onderzoekers kunnen de geluidsopnames terugluisteren.


Wilt u niet meedoen?
Dat kan. U kiest zelf of u meedoet. U hoeft verder niets te doen.

Aanmelding
Als u WEL wilt meedoen aan het groepsgesprek, dan kunt u Dominique Lescure een WhatsApp, een sms of een mail sturen. Tel: 06-18 29 33 49 of mail: dla.lescure@rotterdam.nl. Ze zal een bericht terugsturen om uw deelname te bevestigen.