Spring naar het artikel

Onderzoek: hoe kunnen we partners beter informeren bij hiv?

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

Als je hiv hebt, is het belangrijk dat je mensen met wie je seks hebt (gehad) waarschuwt. Ook als je geen klachten hebt. Zij kunnen ook hiv hebben zonder dat ze het weten. Dat gesprek kan moeilijk zijn. De GGD Rotterdam-Rijnmond voert samen met de hiv-behandelcentra van Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis onderzoek uit naar hoe we partnerwaarschuwingen kunnen verbeteren.

Waarom doen we dit onderzoek?
Veel mensen die horen dat zij hiv hebben, vinden het moeilijk om dit te vertellen aan hun (ex)partners. Maar dit is wel belangrijk. Je sekspartners kunnen ook hiv hebben zonder dat ze het weten. En het ook weer doorgeven. Met dit onderzoek willen we inzicht krijgen in hoe we dit proces makkelijker kunnen maken. Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat (ex)partners beter gewaarschuwd worden over hiv?

Wie zoeken we?
Ben je 18 jaar of ouder? En heb jij in de afgelopen twee jaar gehoord dat je hiv hebt? Of heeft een (ex)partner jou gewaarschuwd dat hij of zij hiv heeft? En wil je jouw ervaringen met (ex)partnerwaarschuwingen met ons delen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat vragen wij van je?
Wij vragen je deel te nemen aan een telefonisch interview met Anita Watzeels, onderzoeker van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Het interview zal ongeveer een half uur duren, afhankelijk van hoeveel je ons te vertellen hebt. Het interview kan gehouden worden op een moment dat jou het beste uitkomt.

Wat bieden wij je?
Voor je medewerking ontvang je een (digitale) cadeaubon van €15.

We gaan uiteraard vertrouwelijk met je gegevens om. We bewaren jouw gegevens anoniem. En we zorgen ervoor dat de resultaten in het onderzoeksverslag niet naar jou te herleiden zijn.

Wil je meedoen?
Geef dan je voornaam, e-mailadres en/of telefoonnummer door aan jcm.watzeels@rotterdam.nl. Er wordt contact met je opgenomen om een afspraak te maken voor het interview.

Twijfel je of heb je nog vragen?
Stuur een e-mail naar bovenstaand mailadres, dan zal Anita je meer uitleg geven over het onderzoek en je vragen beantwoorden.