Spring naar het artikel

Coronavaccinatie

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De GGD Rotterdam-Rijnmond is op 8 januari gestart met vaccineren. Het vaccineren van alle mensen is een enorme operatie. Daarom werken we samen met veel partijen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden over de vaccinatie.

Sinds 8 januari 2021 vaccineert de GGD inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond. Via het Rijk wordt de planning gemaakt wie wanneer aan de beurt is om gevaccineerd te worden. Zorgmedewerkers zijn als eerste aan de beurt. Sinds 18 januari 2021 krijgen ook mensen die niet in de zorg werken een uitnodiging voor vaccinatie. Als u aan de beurt bent, ontvangt u een uitnodiging van het RIVM op uw woonadres. Hierin staat hoe u een afspraak kunt maken. De volgorde van vaccineren in Nederland kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

De planning hangt af van onder andere de goedkeuring, werking en levering van de vaccins. En van de verdeling van de vaccins over de priklocaties, ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsen. De volgorde van vaccinatie kan ook veranderen door nieuwe ontwikkelingen en adviezen.

Bent u zwanger? Dan is het advies de vaccinatie uit te stellen tot na de zwangerschap.

U maakt een afspraak voor de coronavaccinatie door te bellen met het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief voor de vaccinatie staat. Deze brief ontvangt u per post als u aan de beurt bent voor de vaccinatie. Wanneer dat is, is afhankelijk van de planning. Daarover leest u meer hieronder. Het telefoonnummer in de brief is van het landelijk callcenter van GGD GHOR Nederland. Dit callcenter is 7 dagen per week open: van 8.00 tot 20.00 uur.

Planning vaccinaties
Het RIVM verstuurt uitnodigingen naar iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie bij de GGD. De GGD is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins. Vanuit het RIVM worden uitnodigingen verstuurd, die qua aantal ook afgestemd zijn op hoeveel vaccins er beschikbaar zijn. Dit betekent dat er voor iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen, vaccin beschikbaar is.

Geen plek op uw voorkeurslocatie
Bij het maken van de afspraak via de landelijke afsprakenlijn kan het echter voorkomen dat u te horen krijgen dat er op uw voorkeurslocatie geen plek is. Omdat de vraag voor een vaccin erg groot is, is het helaas niet mogelijk om iedereen op de voorkeurslocatie te vaccineren. Er zijn dus wel voldoende vaccins om iedereen die is uitgenodigd te vaccineren, maar soms moet men hiervoor iets verder reizen, bijvoorbeeld naar een vaccinatielocatie buiten de regio. Ook is het mogelijk te wachten totdat er plek is op de voorkeurslocatie.

U kunt een nieuwe afspraak voor de coronavaccinatie maken als u de eerdere heeft gemist. Bijvoorbeeld omdat u de afspraak vergeten bent. Of als u verkoudheidsklachten heeft en misschien besmet bent met corona. Als u uw afspraak wilt verzetten, belt u het met het landelijk callcenter (van GGD GHOR Nederland). Dit telefoonnummer vindt u in de uitnodigingsbrief die u heeft ontvangen.

Kijk voor meer informatie hierover op de website van Rijksoverheid.

Via het Rijk wordt de planning gemaakt welke doelgroep door wie wordt gevaccineerd. Op de website van de Rijksoverheid staat meer informatie over de vaccinatiestrategie met daarin de planning en locaties van vaccinatie. U kunt ook bellen met 0800-1351 als u vragen heeft over vaccineren.

U maakt een afspraak voor de vaccinatie tegen corona door te bellen met het telefoonnummer dat in uw brief staat. Dit is het landelijke callcenter van de GGD GHOR Nederland. Afhankelijk van het type vaccin krijgt u één of twee keer een vaccinatie tegen COVID-19.

Moet u twee afspraken maken, maar is dat op dat moment niet mogelijk? Spreek dan af met de telefoniste op welk moment u moet terugbellen voor het maken van de 2e afspraak.

Het Ministerie van VWS bepaalt de volgorde van groepen die gevaccineerd worden. Het kan goed voorkomen dat uw partner in een andere groep valt en daarom eerder gevaccineerd wordt. Op de website van de Rijksoverheid vindt u een uitgebreid stroomschema over de verschillende groepen die worden uitgenodigd. Bekijk hier wanneer u aan de beurt bent:

Zonder uitnodigingsbrief kunt u geen afspraak maken voor een vaccinatie. Op de website van het RIVM leest u meer over de volgorde van vaccineren van medische risicogroepen. Sommige mensen lopen vanwege een bepaalde ziekte extra risico om ziek te worden. Daarom heeft de Gezondheidsraad geadviseerd dat zeven patiëntengroepen met een zeer hoog risico eerder gevaccineerd worden. Zij krijgen vanaf week 9 een uitnodiging van de medisch specialist. Zie voor de risicogroepen bij COVID-19 de website van het RIVM. Uw huisarts of medisch specialist beslist of u een uitnodiging krijgt op basis van uw medische achtergrond. Net zoals bij de jaarlijkse griepprik.

Bij het maken van de afspraak via de landelijke afsprakenlijn van de GGD kunt u te horen krijgen dat er op uw voorkeurslocatie geen plek is. De GGD is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins. Vanuit het RIVM worden uitnodigingen verstuurd, die qua aantal ook afgestemd zijn op hoeveel vaccins er beschikbaar zijn. Dit betekent dat er voor iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen, vaccin beschikbaar is. Omdat de vraag voor een vaccin erg groot is, is het helaas niet mogelijk om iedereen op de voorkeurslocatie te vaccineren. Vooral de kleinere locaties raken sneller vol. Er zijn dus wel voldoende vaccins om iedereen die is uitgenodigd te vaccineren, maar soms moet men hiervoor iets verder reizen, bijvoorbeeld naar een vaccinatielocatie buiten de regio. Ook is het mogelijk te wachten totdat er plek is op de voorkeurslocatie.

U kunt contact opnemen met het landelijk callcenter (van de GGD GHOR Nederland) waar u de afspraken heeft ingepland. Zij kunnen voor u nagaan of de gewenste locatie nog plekken over heeft, waar u eventueel terecht kan.

De gezondheidsverklaring wordt meegestuurd met uw uitnodiging. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan contact op met het landelijk callcenter waar u de afspraken heeft ingepland. Het telefoonnummer van dit callcenter vindt u in de uitnodiging die u heeft ontvangen.

U kunt niet zonder afspraak naar een vaccinatielocatie komen. Een afspraak voor vaccinatie kunt u alleen maken als u hiervoor een uitnodiging heeft ontvangen van het RIVM of uw zorgwerkgever. Zonder brief mag u het landelijk callcenter (van GGD GHOR Nederland) niet bellen. Het telefoonnummer van dit callcenter staat in de uitnodigingsbrief die u per post ontvangt wanneer u aan de beurt bent.

Dit is niet mogelijk. Voor een vaccinatie ontvangt u een uitnodiging wanneer u aan de beurt bent. Daarna kunt u een afspraak in te plannen via het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat.

Bekijk hier wanneer u aan de beurt bent:

Na het maken van een afspraak ontvangt u:

 • Een mail met de afspraakbevestiging
 • Een sms met de afspraakbevestiging
 • Enkele dagen voor de afspraak een herinnering per sms

De GGD onderzoekt welke locaties in de regio Rijnmond geschikt zijn om te vaccineren. We willen zoveel mogelijk mensen dicht bij huis kunnen vaccineren. Doordat we nog niet voldoende vaccins krijgen aangeleverd, kunnen helaas nog niet alle locaties open.


Op dit moment vaccineren we in onze regio alleen in:

 • Rotterdam The Hague Airport
  De vaccinatielocatie bevindt zich naast de testlocatie. Als u met de auto komt, volgt u de borden T en parkeert u bij P3.
  Als u met het OV komt, kunt u vanaf metrostation Meijersplein (E) een pendelbus naar RTHA nemen.

   
 • Sporthal Den Oert, Spijkenisse (gemeente Nissewaard)
 • Recreatiecentrum De Staver, Sommelsdijk (gemeente Goeree-Overflakkee)

Let op: Dit zijn géén drive-through locaties. U moet een stukje lopen naar de locaties, neem daarom hulpmiddelen zoals rolstoel of rollator mee.

De andere (nog niet geopende) locaties zijn:

 • ALU-hal, Maassluis
 • ALU-hal Parkeerterrein SS Rotterdam, Rotterdam
 • Slinge 191 (voorheen AH Supermarkt), Charlois, Rotterdam
 • Van Nellefabriek, Rotterdam > Open vanaf 11 maart
 • District U (oude Unileverterrein), Vlaardingen
 • Kerkgebouw De Ark, Krimpen aan den IJssel
 • MFC de Meander, Oostvoorne (gemeente Westvoorne)
 • Sportcomplex “De Eendraght”, Hellevoetsluis
 • Sportcomplex Dukdalf, Brielle
 • Sporthal De Bongerd, Barendrecht
 • Sporthal Groenoord, Schiedam
 • Sporthal Mercatus, IJsselmonde, Rotterdam
 • Sporthal Schuttersveld, Crooswijk, Rotterdam
 • Sporthal Schenkel, Capelle aan den IJssel > Open vanaf 18 maart

In de uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie die u ontvangt staat op welke locatie u de vaccinatie kunt krijgen. Bij het selecteren van geschikte vaccinatielocaties is rekening gehouden met de bereikbaarheid. U kunt met de auto of het openbaar vervoer naar de vaccinatielocatie. Voor de vaccinatielocatie RTHA rijdt een pendelbus vanaf metrostation Meijersplein (E).

Als u geen eigen vervoer heeft, kunt u ook hulp vragen aan iemand uit uw omgeving. Of aan de gemeente. Bekijk hiervoor ook de vraag 'Ik heb geen vervoer, hoe kom ik bij de locatie?'.

Het kan zijn dat het voor u moeilijk is om naar de vaccinatielocatie te komen. Als u geen vervoer heeft naar de vaccinatielocatie kunt u hulp vragen aan iemand die u kent. U mag maximaal 1 begeleider meenemen. Heeft u vragen over hulp op de vaccinatielocatie of over vervoer naar de vaccinatielocatie? Dan kunt u deze vragen stellen tijdens het maken van een afspraak. De GGD verwijst u dan door naar het juiste loket. Daarnaast zijn er andere vrijwillige initiatieven en organisaties voor vervoer. Als u wel eens gebruik maakt van gemeentelijke vervoersvoorzieningen of Valys-vervoer, dan kunt u deze gebruiken om naar de vaccinatielocatie te komen. Boek dan uw rit zo snel mogelijk na het maken van de afspraak.

Bel het landelijk telefoonnummer bij geen vervoer
Heeft u een afspraak gemaakt bij de GGD voor vaccinatie, maar kunt u geen vervoer regelen naar de vaccinatielocatie? Belt u dan naar het landelijk telefoonnummer 0800-1351.

Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.

Kom niet te vroeg om lange wachttijden te voorkomen. Kom maximaal 10 minuten voor aanvang van u afspraak. U mag 5 minuten voor aanvang van uw afspraak naar binnen. Het mag niet te druk worden op de vaccinatielocaties. Zo kan iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Daarom vraagt de GGD u ook om, als het kan, alleen te komen.

Als u niet alleen naar de vaccinatielocatie voor coronavaccinatie kunt komen, mag u maximaal 1 begeleider meenemen. Bijvoorbeeld als u in een rolstoel zit of begeleiding nodig heeft in het vervoer.

Begeleider melden bij maken afspraak
Heeft u begeleiding nodig tijdens uw bezoek aan de vaccinatielocatie? Geef dit dan door bij het maken van de afspraak voor coronavaccinatie.

1,5 meter afstand houden op vaccinatielocatie
Het mag niet te druk worden op de vaccinatielocaties. Zo kan iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Daarom vraagt de GGD u om, als het kan, alleen te komen.

Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.

Als u een afspraak heeft op een vaccinatielocatie moet u een aantal dingen meenemen. Voor een veilig en kort bezoek aan de priklocatie is het belangrijk dat u:

 • een mondkapje draagt;
 • 1,5 meter afstand houdt van anderen;
 • kleding draagt waarbij u uw bovenarm gemakkelijk bloot kunt maken voor de prik.

Neem het volgende mee:

 • De bevestiging van de afspraak, met de gezondheidsverklaring. Deze krijgt u bij de afspraakbevestiging en vult u in voordat u naar de locatie komt.
 • Uw identiteitsbewijs, zoals een paspoort of Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart).
 • uw uitnodigingsbrief (digitaal of geprint).
 • Aanvullende informatie van uw behandelend arts (als dit nodig is).

Registratie vaccinatie in geel vaccinatieboekje
Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan mag u deze meenemen naar de afspraak voor vaccinatie. U krijgt na elke prik een bevestiging van de vaccinatie op papier. Dat kan ook in het gele boekje als u dat wilt. Deze bevestiging is voor persoonlijk gebruik en geldt niet als vaccinatiebewijs. Op het moment bestaat er in Nederland namelijk geen officieel vaccinatiebewijs tegen corona

Bij het selecteren van geschikte vaccinatielocaties in de regio Rotterdam-Rijnmond is rekening gehouden met de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Het kan echter voorkomen dat u vanaf de parkeerplaats een stukje moet lopen naar de ingang. Als u moeilijk ter been bent, neemt u dan uw eigen hulpmiddelen mee, zoals een rollator of rolstoel. Heeft u deze niet, dan kunt u gebruik maken van de aanwezige hulpmiddelen. Op elke locatie zijn rolstoelen aanwezig.

Ja, op elke locatie zijn rolstoelen aanwezig.

Momenteel is het vanwege de eigenschappen van het vaccin en de hoeveelheden die beschikbaar zijn nog niet mogelijk om nog meer locaties te openen in de regio. Wanneer er daadwerkelijk meer gevaccineerd gaat worden en welke locaties dan in gebruik genomen worden, weten we nog niet. Als een van de uitvoerende partijen –naast huisartsen, ziekenhuizen en instellingen– zijn we afhankelijk van de vaccinatiestrategie die bepaald wordt door VWS, inclusief de keuze voor en volgorde van doelgroepen. Zodra er voldoende vaccin beschikbaar is, worden meer locaties geopend. Dat kan dan erg snel, want de locaties zijn volledig ingericht. Daarnaast krijgen huisartsen in de gemeenten ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de vaccinatielocaties.

De nieuwe vaccinatielocaties in de regio Rotterdam-Rijnmond moeten voldoen aan bepaalde eisen die door de GGD worden gesteld, zoals goede bereikbaarheid met OV, auto, fiets, voldoende parkeergelegenheid, maar ook voldoende ruimte om een vaccinatielocatie zo in te richten dat de 1,5 meter maatregelen in acht genomen kunnen worden. Verder wordt ook gekeken naar de verspreiding van locaties over de stad en de regio, zodat alle inwoners een vaccinatielocatie in de buurt krijgen. Het bestuur van de regio Rotterdam Rijnmond bepaalt hoeveel en welke locaties opengaan in de regio.

Als u iets bent verloren op de vaccinatielocatie, zoals sleutels, een ID-bewijs of een portemonnee, kunt u een mail sturen naar: VerlorenVoorwerpenVaccinatielocatiesMO@rotterdam.nl

Vergeet niet de datum en de locatie te vermelden. Wij gaan ons best doen uw verloren voorwerp terug te vinden.

Dit vaccin beschermt u tegen het coronavirus (SARS-CoV-2). Als u besmet raakt met dit virus kunt u last krijgen van klachten. Zoals koorts, hoesten, keelpijn, een loopneus en verlies van reuk en smaak. Ook kunt u last krijgen van ernstige klachten. Zoals benauwdheid en een longontsteking. Sommige mensen overlijden aan het coronavirus.

U krijgt dit vaccin om te voorkomen dat u ziek wordt door het coronavirus. Mogelijk krijgt u na de vaccinatie bijwerkingen. Daarover leest u meer bij 'Is de vaccinatie veilig?'.

Als u na het vaccin in aanraking komt met het coronavirus, dan herkent uw lichaam dit virus. Uw lichaam heeft dan al antistoffen aangemaakt die het virus dood kunnen maken. Hierdoor wordt u niet ziek of veel minder ziek.

U heeft 2 vaccinaties nodig om goed beschermd te zijn tegen het coronavirus. Vanaf 7 dagen na de tweede vaccinatie bent u beschermd tegen het coronavirus. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat dit vaccin de kans op de ziekte COVID-19 met 95% verlaagt. Dit betekent dat van de 100 mensen die zonder vaccin COVID-19 zouden krijgen, er na vaccinatie nog maar 5 mensen COVID-19 krijgen.

U krijgt deze vaccinatie als u 18 jaar of ouder bent. Via het Rijk wordt de planning gemaakt wie wanneer aan de beurt is om gevaccineerd te worden. Als u aan de beurt bent ontvangt u een uitnodiging van het RIVM op uw woonadres. Hierin staat hoe u een afspraak kunt maken.

Bekijk wanneer u aan de beurt bent:

Welke vaccinatie u ontvangt, is afhankelijk van de doelgroep waar u deel van uit maakt. Dit kunt u dus niet zelf kiezen. Het kabinet kijkt op basis van (internationale) adviezen of én welke vaccins voor een bepaalde doelgroep geschikt zijn en maakt op basis daarvan een besluit welke groepen welk soort vaccin krijgen. Bijvoorbeeld welk vaccin de zorgmedewerkers van verpleeghuizen krijgen of mensen tussen de 60 en 64 jaar. De Gezondheidsraad adviseert het kabinet hierover. Zo zijn het BioNTech/Pfizer-vaccin en het Moderna-vaccin bestemd voor de meest kwetsbare mensen.

Meer informatie over wie welk vaccin ontvangt, vindt u op de website van Rijksoverheid.

Verschillende werking van vaccins
In Nederland worden verschillende coronavaccins gebruikt. Dit zijn de vaccins van Moderna, BioNTech/Pfizer en AstraZeneca. Alle vaccins voorkomen dat mensen ziek worden van het coronavirus. Maar de manier waarop de vaccins werken, is verschillend. Niet alle vaccins zijn voor elke groep geschikt.

Kijk voor meer informatie hierover op de website van Rijksoverheid.

Ja, de vaccinatie is uitgebreid getest en als veilig beoordeeld. Het is mogelijk dat u bijwerkingen krijgt van de vaccinatie. Zoals hoofdpijn, spierpijn, moeheid of een pijnlijke arm. Dit gaat na een paar dagen weer over.

Professor Marjolein van Egmond (immunoloog Amsterdam UMC) geeft in een video antwoord op vragen rondom het coronavaccin.

Na de vaccinatie krijgt u mogelijk klachten die lijken op griep, zoals verhoging, koorts, spierpijn of hoofdpijn. Deze bijwerkingen betekenen dat uw afweersysteem reageert op de vaccinatie. Als u zich zorgen maakt, kunt u contact opnemen met de huisarts. U kunt uw bijwerkingen ook melden bij bijwerkingencentrum Lareb.

Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.

Als u gevaccineerd bent, bent u zelf beter beschermd tegen het coronavirus. Maar u kunt nog steeds een rol spelen in de verspreiding van het coronavirus aan mensen die bijvoorbeeld niet gevaccineerd zijn. Daarom is het belangrijk dat u zich nog steeds aan de maatregelen houdt, zoals 1,5 meter afstand houden. Zo voorkomt u dat u iemand besmet.

Vaccinatie beschermt alleen uzelf
Een prik beschermt alleen uzelf tegen ziekte door corona. Het is nog niet duidelijk of iemand na vaccinatie het virus toch kan verspreiden. En dus anderen kan besmetten. Daarom gelden voor iedereen in Nederland dezelfde coronaregels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zoals 1,5 meter afstand houden en een afspraak maken voor een coronatest bij klachten die passen bij corona.

De vaccinatie is gratis en vrijwillig.

Na vaccinatie krijgt u een registratiekaart mee met informatie over het vaccin dat u gekregen heeft. Deze kunt u bij de tweede vaccinatie opnieuw gebruiken. Als uw gegevens zijn doorgegeven aan het RIVM, kunt u later een kopie van uw registratiekaart bij het RIVM opvragen.

Registratie vaccinatie in geel vaccinatieboekje
Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan mag u deze meenemen naar de afspraak voor vaccinatie. U krijgt na elke prik een bevestiging van de vaccinatie op papier. Dat kan ook in het gele boekje als u dat wilt. Deze bevestiging is voor persoonlijk gebruik en geldt niet als vaccinatiebewijs. Op het moment bestaat er in Nederland namelijk geen officieel vaccinatiebewijs tegen corona

Het RIVM registreert de volgende gegevens: uw burgerservicenummer (BSN), geboortedatum, voornaam en achternaam, uw adresgegevens, reden vaccinatie (leeftijd/medische aandoening/zorgmedewerker), datum en plaats waar u de vaccinatie heeft gekregen, naam van het vaccin en batchnummer.

Wij vragen u om vooraf aan te geven of u het wel of niet goed vindt dat de GGD deze gegevens met het RIVM deelt. Uw keuze heeft geen invloed op uw vaccinatie. U krijgt het vaccin ook als u géén toestemming geeft voor het delen van de informatie met het RIVM.

Heeft u vragen of twijfels? Of wilt u meer informatie? Bel naar 0800-1351 of kijk op www.coronavaccinatie.nl. Op deze website staat ook informatie over de verschillende vaccins, de volgorde waarin er wordt gevaccineerd en vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Er leven veel vragen rondom dit onderwerp. Zodra we meer informatie hebben plaatsen we dit op deze pagina. Houd verder ook onze socials in de gaten voor updates rondom het onderwerp vaccineren.

Voor het vaccineren van de eerste groep zorgprofessionals (werkzaam in de verpleeghuiszorg, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-huishoudelijke ondersteuning) krijgen werkgevers die aangesloten zijn bij een koepelorganisatie een uitnodigingspakket doorgestuurd door de koepel.

Als eerste komen de zorgmedewerkers in de verpleeghuiszorg aan de beurt. De werkgevers zorgen ervoor dat alle zorgmedewerkers in de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen voor ouderen met direct patiëntencontact, inclusief de zzp’ers die zij inhuren, een uitnodiging krijgen voor de vaccinaties.

Werknemers in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-huishoudelijke ondersteuning kunnen pas worden uitgenodigd indien daarvoor expliciet een signaal wordt gegeven via de koepelorganisaties.

Niet alle zorgorganisaties (vaak kleinere maar ook grotere) zijn aangesloten bij een koepelorganisatie. Zij kunnen het uitnodigingspakket zelf aanvragen bij de koepel voor de branche waar de organisatie onder valt, dus ook als zij daar niet bij aangesloten zijn.

 • Bent u werkgever, niet aangesloten bij een koepel en heeft u geen uitnodigingspakket voor het vaccineren van uw medewerkers gekregen? Dan kunt u contact opnemen met de koepelorganisatie voor uw branche.
 • Bent u zzp’er? Neem contact op met de werkgever voor wie u op dit moment werkt. Over de vaccinatie van ZZP’ers die niet voor een zorgaanbieder werken zal binnenkort duidelijkheid worden gegeven.

Bent u werkgever, wel aangesloten bij een koepel en heeft u geen uitnodigingspakket voor het vaccineren van uw medewerkers gekregen? Neem contact op met uw koepelorganisatie.

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht van GGD GHOR Nederland.

Zorgmedewerkers of bedrijven die zorg verlenen en vragen hebben over de uitnodiging voor het vaccineren of over het maken van een afspraak voor vaccineren kunnen contact opnemen met informatienummer 088-678 8900 (Rijksoverheid) of kijken op www.coronavaccinatie.nl en de website van het RIVM.

De vacatures voor het vaccinatieprogramma van regio Rotterdam-Rijnmond zijn te vinden op de vacaturewebsite van de gemeente Rotterdam. Hier staan per functie de beschikbaarheids- en kwaliteitseisen vermeld. U kunt via deze website direct solliciteren.

Op de vacaturepagina van de gemeente Rotterdam vindt u de beschikbare tijdelijke opdrachten met betrekking tot het coronavirus.  

Heeft u nog vragen over deze tijdelijke opdrachten bij de GGD Rotterdam of over de sollicitatieprocedure? Stuur dan een e-mail naar werkenbij@rotterdam.nl en vermeld de betreffende opdracht.

Belangrijke links met actuele informatie