Spring naar het artikel

Coronavaccinatie (zonder afspraak)

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

Iedereen vanaf 12 jaar kan zonder afspraak naar een vaccinatielocatie gaan voor een coronavaccinatie. Je kunt hier gratis de 1e, 2e of boosterprik krijgen. Er wordt geprikt met een mRNA-vaccin. Mensen van 60 jaar en ouder kunnen ook voor een herhaalprik (tweede boosterprik) terecht. Kinderen 5-11 jaar kunnen voor een 1e / 2e prik terecht alleen op specifieke kinddagen/locaties. Maak je liever een afspraak? Dat kan natuurlijk ook, via 010-4438031.

Overzicht priklocaties

In het overzicht hieronder zie je waar wij prikken zonder afspraak. Je kunt ook alleen binnenlopen om je vragen te stellen over corona. Alle locaties zijn goed bereikbaar met de auto of het OV. Let op: de locaties zijn niet alle dagen van de week open.

Plaats en adres Openingstijden
ALBRANDSWAARD  

Parkeerplaats metrostation Poortugaal
Hofhoek 5,
3176 PD Poortugaal

Juni: iedere wo. extra prikdag
voor volwassenen

Volwassenen
wo en vr: 9.00 - 16.00 uur
zo: 10.00 - 17.00 uur

Kinderen (5 t/m 11 jaar)
wo: 9.00-16.00 uur

CAPELLE AAN DEN IJSSEL  
IJsselland Ziekenhuis
Prins Constatijnweg 2,
2906 ZC Capelle aan den IJssel

vr: 9.00 - 16.00 uur

Let op: 1 en 15 juli gesloten

HELLEVOETSLUIS  
Sportcomplex De Eendraght
Sportlaan 2,
3223 EV Hellevoetsluis

di en do:
9.00 - 16.00 uur

Kinderen (5 t/m 11 jaar)
13 juli

RIDDERKERK  
Gemeentehuis
Koningsplein 1
2981 EA Ridderkerk
Vrijdag 1 juli
9.00 - 16.00 uur
ROTTERDAM  

Erasmus MC
Zimmermanweg 1
3015 CP Rotterdam

do: 9.00 - 16.00 uur

Huis van de Wijk Pier 80
Rösener Manzstraat 80
3026 TV Rotterdam
za: 9.00 - 16.00 uur
Kocatepe Moskee
Afrikaanderplein 40
3072 EC Rotterdam

wo, za: 9.00 - 16.00 uur

Maasstadziekenhuis (bijgebouw)
Maasstadweg 21
3079 DZ Rotterdam
ma, di, do, vr: 9.00 - 16.00 uur
Sportcentrum Schuttersveld
Crooswijksestraat 93
3034 AE Rotterdam

ma - za: 9.00 - 16.00 uur

Laatste dag: 1 augustus

Verpleeghuis Aafje Schiehoven
Hamakerstraat 77
3052 JA Schiebroek
Zaterdag 2 juli
9.00 - 16.00 uur
SCHIEDAM  
Buurthuis Huis van de wijk Oost
Boerhaavelaan 79
3112 LD Schiedam
zo: 10.00 - 17.00 uur
VLAARDINGEN  
Wijkcentrum West
Professor Teldersstraat 10
3132 AZ Vlaardingen

di: 9.00 - 16.00 uur

Hieronder geven we antwoord op veelgestelde vragen over de coronavaccinaties. Wij prikken zonder afspraak. Je kunt dus zonder afspraak een vaccinatielocatie binnenlopen voor je eerste, tweede, boosterprik en voor de herhaalprik voor 60+ (2e booster). 

Over je bezoek

Ja, voor de 1e, 2e, booster- of herhaalprik (met mRNA-vaccin) kan je zonder afspraak binnenlopen. Bekijk goed welke locaties open zijn.

Maak je liever een afspraak? Dat kan natuurlijk ook, bel dan 010-443 80 31.

Wij prikken zonder afspraak. Je kunt dus zonder afspraak een vaccinatielocatie binnenlopen voor een coronaprik. 

Heb je toch telefonisch of online een afspraak gemaakt en wil je deze wijzigen of annuleren? Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Onder ‘Mijn vaccinatieafspraken inzien’ kun je de afspraak verplaatsen of afzeggen. Deze optie verschijnt zo 30 minuten na het maken van de afspraak. Om de gegevens te bekijken heb je een DigiD nodig.
 
Verplaatsen
Onder de knop ‘afspraak verplaatsen’ kun je een nieuwe maken door te kiezen uit de verschillende tijdstippen. Wanneer de nieuwe afspraak wordt bevestigd, ontvang je per e-mail een nieuwe afspraakbevestiging.
 
Afzeggen
Onder de knop ‘afspraak annuleren’ kun je de afspraak verwijderen. Heb je de afspraak afgezegd, dan is deze ook niet meer zichtbaar in het overzicht met de afspraakgegevens.

Je meldt je bij de priklocatie. Daar controleren we bij de ingang eerst je identiteit. Als je een afspraak gemaakt hebt, controleren we ook je bevestiging. Ook laat je de ingevulde gezondheidsverklaring zien. Deze kan je ook ter plekke nog invullen.

Daarna begeleiden onze collega's je naar de prikruimte. Ook krijg je nog wat informatie. Wij vragen je om na de prik nog een kwartier te blijven zitten, voor het zeldzame geval dat er bijwerkingen ontstaan en je hulp nodig hebt van een arts.

Daarna kun je weer naar huis. In totaal duurt een prikafspraak ongeveer een half uur. Tip: trek kleding aan waarbij je makkelijk je mouw kunt opstropen.

Bij klachten mag je niet naar de priklocatie komen. Doe dan eerst een zelftest. Is de test negatief en heb je geen koorts? Dan kun je langskomen voor je vaccinatie.

De gezondheidsverklaring heb je ontvangen bij de uitnodiging. De verklaring is ook hier te vinden. Je kunt de verklaring dan zelf printen en invullen.

Er liggen ook gezondheidsverklaringen op de priklocaties, die je daar kunt invullen.

Voor een veilig en kort bezoek aan de priklocatie is het belangrijk dat je:

 • een mondkapje draagt;
 • 1,5 meter afstand houdt van anderen;
 • kleding draagt waarbij je je bovenarm makkelijk kunt ontbloten

Neem het volgende mee:

 • Je identiteitsbewijs, zoals een paspoort of Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart).
 • Een mondkapje.
 • Eventueel: aanvullende informatie van je behandelend arts en het vaccinatieboekje.

Moet ik een mondkapje dragen?
Ondanks dat het niet verplicht is om een mondkapje te dragen, vragen wij deze wel te dragen. Op onze locaties komen mensen die (nog) niet volledig zijn gevaccineerd, waaronder ook mensen met verhoogde kwetsbaarheid voor het virus, zoals immuun gecompromitteerden. Om het risico van besmetting zo klein mogelijk te houden, blijft het gebruik van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand op deze locaties noodzakelijk.

Registratie vaccinatie in geel vaccinatieboekje
Heb je een geel vaccinatieboekje? Deze mag je meenemen naar de prikafspraak. Je krijgt na elke prik een bevestiging van de vaccinatie op papier. Als je wilt, stempelen we gelijk je vaccinatie in het gele boekje. Je kunt ook later nog terugkomen naar onze priklocaties als je alsnog je stempels wilt. Neem dan de registratiekaarten, je gele boekje en je identiteitsbewijs mee.

Als je niet alleen naar de vaccinatielocatie voor coronavaccinatie kunt komen, mag je iemand meenemen. Bijvoorbeeld een goede vriend.

Over de locatie

Je kunt zonder afspraak terecht op onze vaccinatielocaties. Alle locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Kom je met de auto? Volg dan ter plekke de gele borden richting de vaccinatielocatie.

Heb je geen eigen vervoer om naar onze vaccinatielocaties te komen? Je kunt hulp vragen aan iemand die je kent. Je mag namelijk één begeleider meenemen naar de vaccinatielocatie. Als je weleens gebruik maakt van gemeentelijke vervoersvoorzieningen, bijvoorbeeld Valys-vervoer, kun je deze ook gebruiken om naar de vaccinatielocatie te komen. Boek jouw rit zo snel mogelijk na het maken van de afspraak.

Ook kun je een taxi nemen of met de trein, bus of metro naar de prikplek gaan. Let op: maak eerst jouw prikafspraak en pas daarna een afspraak voor vervoer. Lukt het echt niet om vervoer te regelen? Of kun je, bijvoorbeeld door een lichamelijke beperking, niet naar een prikplek komen? Bel dan naar het landelijke telefoonnummer 0800-1351. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.

Meestal moet je vanaf de parkeerplaats een stukje lopen naar de ingang. Bij alle vaccinatielocaties is rekening gehouden met toegankelijkheid en bereikbaarheid. Op elke locatie zijn ook rolstoelen aanwezig.

Ja, op elke locatie zijn rolstoelen aanwezig.

Over de vaccinatie

Ook als je al corona gehad hebt, kunt je een prik krijgen. Let op: er moet een aantal weken zitten tussen de vaccinatie en de start van de klachten. Ben je positief getest? Dan mag je de vaccinatie halen vanaf 8 weken na je positieve test bij de 1e en 2e prik. Voor de booster/herhaalprik geldt een termijn van 12 weken.

Heb je een afspraak gemaakt en ben je in de tussentijd positief getest op het coronavirus, dan verzoeken wij je de afspraak te verzetten.

Ja, alle vaccins zijn uitgebreid getest en door deskundigen als veilig beoordeeld. Elk vaccin wordt afgestemd op de doelgroep. Het is mogelijk dat je bijwerkingen krijgt van de vaccinatie.

Wil je meer uitleg? In deze video bespreekt Prof.dr. Cécile van Els (hoogleraar vaccinologie) feiten en fabels over de COVID-19-vaccins.

De meeste mensen merken weinig van de prik. Sommige mensen hebben een pijnlijke arm door de prik of krijgen wat last van hoofdpijn, spierpijn of moeheid. Je kunt ook koorts krijgen. Dit betekent dat je afweersysteem reageert op de vaccinatie. Deze klachten gaan na een paar dagen weer over.

Als je verkouden wordt, adviseren we je om een zelftest te doen. Krijg je na de vaccinatie ernstige klachten of maak je je zorgen? Bel dan je huisarts. Het is ook nuttig als je je bijwerkingen meldt bij Lareb.

In Nederland wordt momenteel het vaccin van Pfizer/BioNTech) gegeven. De volledige basisserie bestaat uit 2 doses. Ook jongeren vanaf 12 jaar kunnen een vaccinatie halen. Zij doorlopen dan dezelfde vaccinatie reeks als volwassenen. Voor kinderen van 5 t/m 11 jaar geldt dat de basisserie is aangepast; zij krijgen een speciale dosis voor kinderen.

De boostervaccinatie wordt gezet met een mRNA vaccin: Pfizer/BioNTech of Moderna. Het maakt voor de boostervaccinatie niet uit welk vaccin iemand als 1e of 2e prik heeft gehad. Er is geen keuzemogelijkheid. Op basis van de beschikbare voorraad is er gekozen voor de volgende verdeling (het kan dus wel zo zijn dat hier van afgeweken wordt):

 • Mensen tussen 12 en 45 jaar krijgen bij voorkeur een booster met Pfizer/BioNTech
 • Mensen ouder dan 45 jaar krijgen juist bij voorkeur een booster met Moderna.

Voor jongeren tussen 12 en 17 jaar is een boostervaccinatie ook mogelijk. Je leest er meer over op deze webpagina

Wil je geen mRNA vaccin, dan kun je in de regio Rotterdam-Rijnmond ook een vaccinatie tegen corona krijgen met het Novavax vaccin. Dit kan alleen na het maken van een afspraak op het speciale telefoonnummer 0800-0174. Alleen de 1e en 2e vaccinatie worden met Novavax gegeven. Je lees er meer over op onze webpagina

In Nederland wordt momenteel geprikt met de vaccins van Pfizer, Moderna en Novavax. Deze zijn beoordeeld op werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit door het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over de verschillende vaccins.

Bij alle coronavaccins reageert het menselijk afweersysteem door antistoffen aan te maken. De manier waarop die antistoffen tot stand komen, is bij de verschillende vaccins anders.

Moderna en Pfizer
De vaccins van Moderna en Pfizer zijn hetzelfde soort vaccin: een mRNA-vaccin. Het pakt het virus op dezelfde manier aan. Het is meer dan 90% effectief in het voorkomen van ziekte door het coronavirus. De werking, de bescherming en het interval tussen de prikken bij Pfizer en Moderna is identiek. Het verschil zit in de fabrikant.

Novavax
Novavax is een zogenoemd subunit-eiwitvaccin. In het vaccin zitten kleine deeltjes van het spike-eiwit van het coronavirus, nagemaakt in het laboratorium. Ook zit er een hulpstof in die de afweerreactie van het lichaam op dit eiwit versterkt. Dit noemen we een ‘adjuvans’. Als reactie op dit vaccin zal het lichaam na de prik antistoffen tegen de eiwitdeeltjes aanmaken. Je hebt twee prikken nodig van het Novavax-vaccin om goed beschermd te zijn.
 

Vanaf 6 mei prikken we op de priklocatie in het Maasstad ziekenhuis ook met het Novavax vaccin. Een Novavax-prik kun je alleen op afspraak halen. Bel hiervoor naar 0800 - 0174

Kijk op de website van de Rijksoverheid in welke plaatsen er met Novavax wordt geprikt.
 

Bij sommige vaccins moet dat, voor een optimale werking. Zoals de mRNA-vaccins. Bij andere vaccins is één prik voldoende, zoals Janssen. Dat komt omdat deze vaccins op een andere manier werken tegen corona. Heb je voor de eerste prik corona gehad? Dan hoef je maar één prik. Dit geldt voor alle vaccins.

Krijg je tussen de eerste en de tweede prik corona? Dan is het advies wel een tweede prik te nemen. Dit kan vanaf 8 weken na de positieve test. Het geldt voor alle vaccins, behalve voor Janssen.

3e prik

De 3e prik geldt alleen voor mensen met een afweerstoornis (‘immuungecompromitteerde patiënten’) die na twee COVID-19 vaccinaties onvoldoende antistoffen hebben opgebouwd tegen COVID-19. Dat is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Deze mensen zijn mogelijk niet goed beschermd tegen COVID-19. Daarom hebben medisch specialisten geadviseerd deze patiëntengroepen een 3e vaccinatie te geven. De verwachting is dat een deel van deze patiënten na die 3de vaccinatie wel voldoende beschermd zal zijn. Het gaat om 200.000-400.000 patiënten met een ernstige afweerstoornis, vanaf 12 jaar, die onder behandeling zijn bij een medisch specialist. Zij krijgen een uitnodiging van het ziekenhuis.

Boosterprik

De boosterprik is een oppepper die de werking van de eerste twee basisprikken verbetert. Dat is nodig omdat die basisprikken de zeer besmettelijke omikronvariant minder goed herkent. Door de boosterprik ben je zelf beter beschermd en bescherm je ook anderen tegen ernstige klachten of een ziekenhuisopname. Je kan een boosterprik alleen halen als je minimaal 18 jaar bent én 3 maanden of langer geleden je laatste vaccinatie of een coronabesmetting hebt gehad.

Mensen van 60 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen en mensen met een ernstig verminderende weerstand kunnen bij de GGD terecht voor een herhaalprik (tweede boosterprik). Zij ontvangen van het RIVM of de behandelend specialist een uitnodiging voor deze herhaalprik. We raden aan om een afspraak te maken om eventuele wachtrijen te voorkomen.

Dat kan als je een verwijsbrief van je medisch specialist kunt laten zien. 
In sommige situaties kan een medisch specialist bepalen dat een herhaalprik wenselijk is voor mensen van 18 t/m 59 jaar. Deze mensen ontvangen dan een uitnodiging. Ontvang je geen uitnodiging en vind je dat je wel een prik moet krijgen, overleg dan met je medisch specialist.  
 

Nee, dat is niet mogelijk in onze regio. Het Janssen-vaccin als booster is overigens alleen mogelijk op afspraak. Omdat mensen standaard een booster met een mRNA-vaccin krijgen, is het Janssen-vaccin als booster alleen beschikbaar op basis van ‘informed consent’. Dit betekent dat je van tevoren goed hebt nagedacht over de keuze voor Janssen als booster. De GGD-medewerker vraagt hiernaar bij het maken van de afspraak. Op de website van de Rijksoverheid lees je hoe je een afspraak voor een booster met Janssen maakt.

Ja dat kan, je ontvangt hiervoor een uitnodigingsbrief vanuit het RIVM. Vaccineren van kinderen in deze leeftijdsgroep gebeurt in onze regio op een beperkt aantal locaties. Kijk voor de actuele locaties op: GGD Rotterdam-Rijnmond | Coronavaccinatie (ggdrotterdamrijnmond.nl)


Kijk voor meer informatie over de vaccinatie voor kinderen op: GGD Rotterdam-Rijnmond | Coronaprik voor kinderen van 5 t/m 11 jaar (ggdrotterdamrijnmond.nl)
 

Jongeren van 12 t/m 17 jaar kunnen een 1e, 2e of boostervaccinatie krijgen tegen corona. In onze regio bieden we deze zonder afspraak aan op alle vaccinatielocaties.

Ben je 16 of 17 jaar oud? Dan mag je zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan beslis je samen met je ouders of verzorgers over vaccinatie. De GGD-medewerker vraagt je bij het maken van de afspraak én op de vaccinatielocatie of je goed hebt nagedacht over je keuze voor deze vaccinatie (informed consent).


Kijk voor meer informatie ook op: GGD Rotterdam-Rijnmond | Boostervaccinatie voor jongeren 12 t/m 17 jaar (ggdrotterdamrijnmond.nl)
 

De GGD kan een boosterprik uit het buitenland (binnen de EU) wel in het systeem zetten en een papieren bewijs coronatoegangsbewijs (CTB) afgeven, maar een internationaal Digitaal Corona Certificaat (DCC) om mee te kunnen reizen is in dit geval niet mogelijk! Daarom adviseren we om geen booster over de grens te halen. Je kunt het beste wachten; op korte termijn kunnen alle 18-plussers een afspraak inplannen voor de boosterprik.

Voor mensen die hun boosterprik buiten de EU kregen, geldt wél dat zij hun vaccinatiebewijs kunnen omzetten naar een Nederlands CTB en een Europees DCC, waarmee zij ook binnen Europa kunnen reizen. Je kunt hiervoor een afspraak inplannen via 030 - 8002899.

Meer informatie over het registreren van je buitenlandse vaccinaties lees je op de webpagina van de Rijksoverheid.

Ja, het RIVM raadt zwangere vrouwen aan om zich te laten vaccineren met een mRNA-vaccin. De mRNA-vaccins zijn de vaccins van Pfizer en Moderna. Bekijk onderstaand filmpje waarin onze GGD-arts antwoord geeft op veelgestelde vragen over vruchtbaarheid en zwangerschap.

Uit onderzoeken die door alle vaccinfabrikanten zijn gedaan, blijkt dat vaccinatie geen invloed heeft op de vruchtbaarheid en/of de aanleg van de placenta. Ook zwangere vrouwen worden daarom aangeraden om zich te laten vaccineren, bij voorkeur met Moderna of BioNTech/Pfizer. In de Verenigde Staten zijn inmiddels meer dan 90.000 zwangere vrouwen gevaccineerd met Moderna of BioNTech/Pfizer. Zij hebben geen ernstige bijwerkingen gemeld.

Als je toch twijfelt, heb het er dan over met je huisarts. Bekijk ook onderstaand filmpje waarin onze GGD-arts antwoord geeft op veelgestelde vragen.

Ja dat kan, want de prik beschermt niet voor 100%. Uit onderzoek blijkt dat de kans op corona na de prik ongeveer 95% kleiner is. Dit betekent dat van de 100 mensen die zonder prik corona zouden krijgen, er na de prik met het vaccin nog maar zo’n 5 mensen corona krijgen. Wie ondanks de prik tóch corona krijgt, wordt er meestal minder ziek van. Het is daarom verstandig een prik te halen.

Na de coronaprik ben je na 2 weken zelf beter beschermd tegen corona. Na een boosterprik is dit 1 week. Je kunt het virus nog wel krijgen, alleen word je er dan niet of minder ziek door. Ook kun je in deze periode het virus nog verspreiden. Houd je dus nog steeds aan de maatregelen. Zo voorkom je dat je iemand besmet.

Overige vragen

De coronaprik is voor iedereen gratis.

Ja, je krijgt een registratiekaart waarop staat welk vaccin je gekregen hebt. Deze gegevens worden doorgegeven aan het RIVM. Je kunt daardoor later een kopie van je registratiekaart bij het RIVM opvragen. Je kunt je vaccinatiegegevens ook terugvinden op http://www.coronavaccinatie.nl, nadat je inlogt met DigiD.

Let op: De registratiekaart geldt niet als vaccinatiebewijs. Hiervoor kunt je een Digitaal Corona Certificaat (DCC) aanmaken. Daarover lees je meer op Coronabewijs via de CoronaCheck-app | Rijksoverheid.nl.

Het coronabewijs dat je hebt aangemaakt, blijft geldig en zichtbaar. Met een boosterprik worden de coronabewijzen aangevuld met deze extra vaccinatie.

Om de boostervaccinatie zichtbaar te maken in de CoronaCheck-app, moet je zelf iets doen. Het gebeurt niet automatisch. U kunt 24 uur na de vaccinatie opnieuw uw vaccinatiebewijs in de app ophalen door rechtsboven op het "+" teken te klikken en vervolgens te kiezen voor 'Vaccinatiebewijs'. Er zal dan een 2/2 (in het geval je eerder een Janssen-vaccin hebt gehad) of 3/3 (drie prikken ontvangen van drie benodigde prikken) bij de QR-code verschijnen.

Vragen?
De landelijke CoronaCheck-app is ontwikkeld door het ministerie van VWS. Omdat de app niet van de GGD is, betekent dit dat wij meestal niet verder kunnen helpen met vragen over de app. Op www.coronacheck.nl kan je alle informatie vinden over de CoronaCheck-app.

Na je vaccinatie kan je een coronabewijs aanmaken in de CoronaCheck app. Een coronabewijs is bijvoorbeeld een coronatoegangsbewijs voor horeca, evenement of andere activiteit. Of een coronabewijs om mee te reizen binnen Europa. Een coronabewijs is een negatieve testuitslag óf een vaccinatiebewijs óf een bewijs dat je bent hersteld van corona.

Registreren lukt niet?

De GGD gaat niet over de CoronaCheck-app. Als het registreren van jouw vaccinatie niet lukt, bekijk dan de veelgestelde vragen hierover op de website van de Rijksoverheid. Of bel met:

 • Technische helpdesk CoronaCheck-App: 0800 1421
 • Algemene vragen over de registratie: 0800 5090 

Heb je geen BSN of DigiD, maar ben je gevaccineerd bij GGD Rotterdam-Rijnmond? Of ben je in het buitenland gevaccineerd? Dan kun je een QR-code laten aanmaken bij het QR-servicepunt. Maak hiervoor een afspraak via 010-443 8031 (optie 4). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur.

Kijk voor actuele locaties van het QR servicepunt op: GGD Rotterdam-Rijnmond | QR-servicepunt

Je kunt op vakantie, maar elk land heeft eigen regels. Wees daarom goed voorbereid en check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie op www.wijsopreis.nl. Deze website is een initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je hebt bijvoorbeeld een Digitaal Corona Certificaat (DCC) nodig.

Wat is het DCC?

Het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) maakt het mensen makkelijker om binnen de Europese Unie te reizen tijdens de coronapandemie. Dit certificaat kun je aanmaken als je bent gevaccineerd, of met een negatieve testuitslag of een bewijs van herstel (een positieve PCR-coronatest bij de GGD tussen de 12 en 180 dagen oud). Dat kan via de CoronaCheck-app of -website. Wanneer je via de app of website inlogt met je DigiD, worden de gegevens automatisch opgehaald uit de registratiesystemen van de GGD/RIVM.

Over coronabewijzen en het Digitaal Corona Certificaat (DCC) lees je meer op Coronabewijs via de CoronaCheck-app | Rijksoverheid.nl. Daar vind je ook veelgestelde vragen en hulp bij het gebruik van de app.

Als je iets bent verloren op de vaccinatielocatie, zoals sleutels, een ID-bewijs of een portemonnee, kun je een mail sturen naar: VerlorenVoorwerpenVaccinatielocatiesMO@rotterdam.nl

Vergeet niet de datum en de locatie te vermelden. Wij gaan ons best doen het verloren voorwerp terug te vinden.

De persoonsgegevens die je verstrekt aan de GGD Rotterdam-Rijnmond, worden vertrouwelijk behandeld. Wij gebruiken de gegevens alleen voor het doel waarvoor je ze hebt achtergelaten. Wij bewaren jouw vaccinatiegegevens maximaal 15 jaar, volgens de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wil je meer weten over ons privacybeleid? Kijk dan op onze privacy-pagina.

Gegevens delen met RIVM
Als je toestemming geeft, registreert het RIVM onderstaande gegevens. Je kunt na een coronavaccinatie op Mijn.rivm.nl/vaccinaties zien welk coronavaccin je hebt gekregen en wanneer.

 • burgerservicenummer (BSN),
 • geboortedatum,
 • voornaam en achternaam,
 • adresgegevens,
 • reden vaccinatie (leeftijd/medische aandoening/zorgmedewerker),
 • datum en plaats waar je de vaccinatie hebt gekregen,
 • naam van het vaccin en batchnummer.

Wij vragen je om vooraf aan te geven of je het wel of niet goed vindt dat de GGD deze gegevens met het RIVM deelt. Dit overzicht is geen vaccinatiebewijs. Je krijgt het vaccin ook als je géén toestemming geeft voor het delen van de informatie met het RIVM.

Er zijn veel vragen rondom dit onderwerp. Zodra we meer informatie hebben, plaatsen we dit op deze pagina. Houd verder ook onze social media in de gaten voor updates rondom het onderwerp vaccineren.

Wil je meer weten? Bel naar 0800-1351 of kijk op www.coronavaccinatie.nl. Op deze website vind je informatie over de verschillende vaccins, de volgorde waarin er wordt gevaccineerd en antwoorden op veelgestelde vragen.

Ik ben zorgprofessional

Werk je in de zorg? Of voor een bedrijf dat zorg verleent? En heb je een vraag over de uitnodiging voor het vaccineren of over het maken van een afspraak voor vaccineren? Neem contact op met het informatienummer 088-678 8900 (Rijksoverheid) of kijk op www.coronavaccinatie.nl en de website van het RIVM.

Werken bij de GGD

Wil je onze organisatie komen versterken? Kijk hier of er tijdelijke opdrachten open staan. Kijk ook op Vaccineer Nederland voor vacatures in het land. Vragen? Stuur dan een mailtje naar werkenbij@rotterdam.nl.

Belangrijke links met actuele informatie