Spring naar het artikel

Coronavaccinatie

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Iedereen in ons land die dat wil kan een prik (vaccinatie) krijgen tegen het coronavirus. Als u aan de beurt bent, krijgt u een brief van het RIVM of van uw huisarts. Op deze pagina leggen we uit wat u moet doen als u deze brief krijgt. Verder leest u waar u in de Rotterdamse regio terechtkunt voor de prik. En krijgt u antwoord op veelgestelde vragen.

In de uitnodigingsbrief staat het telefoonnummer dat u kunt bellen voor een afspraak. Meestal zijn dat twee afspraken: één voor de eerste prik en één voor de tweede prik een paar weken later. U ontvangt een mail met bevestiging van de afspraak. Schrijf de dag en het tijdstip van de afspraken ook zelf op. Houd daarom pen en papier bij de hand als u belt. Meestal kunt u uw afspraak ook online maken, via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

In de brief staat of u bij de GGD of de huisarts uw prik krijgt. Als u bij de GGD wordt geprikt, kan dat op heel veel plekken. Bekijk hiervoor onderstaand schema. Alle prikplekken zijn goed bereikbaar. Maak snel een afspraak. Hoe eerder u een prik krijgt, hoe eerder u beschermd bent tegen corona.

Op dit moment vaccineren we in onze regio in:

Albrandswaard ALU-hal Parkeerplaats Hofhoek/Metrostation Poortugaal
Hofhoek 5, 3176PD Poortugaal
Barendrecht Sporthal de Bongerd
Dierensteinweg 6, 2991 XJ Barendrecht

Capelle a/d IJssel

Sporthal de Schenkel
Capelseweg 39, 2907 XA Capelle aan den IJssel

Goeree-Overflakkee De Staver
Olympiaweg 32, 3245 DL Sommelsdijk
Hellevoetsluis Sportcomplex “De Eendraght”
Sportlaan 2, 3223 EV in Hellevoetsluis
Maassluis ALU-hal parkeerplaats Koningshoek
t.h.v. Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis

Nissewaard

Sporthal Den Oert
J.P.Witteveenlaan 1, 3201 LX Spijkenisse

Ridderkerk Sporthal de Wissel
Kastanjelaan 38, 2982 CM Ridderkerk

Rotterdam

Van Nellefabriek
Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam

  ALU-hal Katendrecht/SS Rotterdam
3e Katendrechtse Hoofd 25, 3072 AM Rotterdam
  Sporthal Schuttersveld
Crooswijksestraat 93, 3034 AE Rotterdam
Schiedam Sporthal Groenoord
Groenoordstraat 1, 3121 JP Schiedam
Vlaardingen Locatie U (oude Unileverterrein)
Olivier van Noortlaan 120, 3133 AT Vlaardingen

 

Let op: Dit zijn géén drive-through locaties. U moet een stukje lopen naar de locaties, neem daarom hulpmiddelen zoals rolstoel of rollator mee.

De andere (nog niet geopende) locaties zijn:

Lansingerland

Schoolgebouw Wolfert Lansing,
Boterdorpseweg 21, 2660 AC Bergschenhoek.

U kunt een familielid of kennis vragen u te brengen. Een andere mogelijkheid is de Wmo-bus of Valys-vervoer (kijk op www.valys.nl). Ook kunt u een taxi nemen of met de trein, bus of metro naar de prikplek gaan. Let op: maak eerst uw prikafspraak en pas daarna een afspraak voor vervoer. Kunt u geen vervoer regelen? Of kunt u, bijvoorbeeld door een lichamelijke beperking, niet naar een prikplek komen? Bel dan naar het landelijke telefoonnummer 0800-1351.

Als uw leeftijdsgroep aan de beurt is voor een vaccinatie, ontvangt u een uitnodigingsbrief. Dan kunt u online of telefonisch een afspraak maken. Als u aan de beurt bent en u zich op die dag meldt bij de vaccinatielocatie, controleren we bij de ingang eerst uw identiteit. Ook laat u de gezondheidsverklaring zien. Deze vult u in voordat u naar de locatie komt. Daarna kunt u zich laten prikken. Als u op tijd bent, bent u meestal snel aan de beurt. Ook krijgt u nog wat informatie. Voor de zekerheid vragen we u nog een kwartier te blijven zitten. Daarna kunt u weer naar huis. Totaal duurt een prikafspraak ongeveer een half uur. Tip: trek kleding aan waarbij u makkelijk uw mouw kunt opstropen.

Bekijk ook onze visual 'Vaccineren, zo werkt het' over de stappen die u doorloopt vanaf het moment dat u een uitnodigingsbrief krijgt.

U kunt bellen naar het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat. De wachttijd is soms lang; probeer het dan later nog eens. Of bel op een rustig tijdstip, bijvoorbeeld ‘s morgens vroeg. Meestal kunt u ook zelf een afspraak maken, via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Als u aan de beurt bent, krijgt u een uitnodiging van het RIVM op uw woonadres. Hierin staat hoe u een afspraak kunt maken. De planning hangt af van onder andere de goedkeuring, werking, levering en verdeling van de vaccins.

Via het Rijk wordt de planning gemaakt wie wanneer aan de beurt is om gevaccineerd te worden. De volgorde van vaccineren in Nederland kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid. Deze volgorde kan veranderen door nieuwe ontwikkelingen en adviezen.

Bij het maken van de afspraak via de landelijke afsprakenlijn kan het voorkomen dat er op uw voorkeurslocatie geen plek is. Er zijn voldoende vaccins om iedereen die is uitgenodigd te vaccineren. Soms moet u hiervoor iets verder reizen, bijvoorbeeld naar een vaccinatie-locatie buiten uw regio. U kunt contact opnemen met het landelijk callcenter van de GGD GHOR Nederland waar u de afspraken heeft ingepland. Het telefoonnummer staat in de brief die u van het RIVM ontving. Het landelijk callcenter kan voor u nagaan of de gewenste locatie nog plekken over heeft, zodat u daar eventueel alsnog terecht kunt. U kunt ook wachten totdat er plek is op uw voorkeurslocatie.

Nee, u kunt niet zonder afspraak naar een vaccinatielocatie komen. Een afspraak voor vaccinatie kunt u alleen maken als u hiervoor een uitnodiging heeft gekregen van het RIVM of uw zorgwerkgever. Zonder brief mag u het landelijk callcenter (van GGD GHOR Nederland) niet bellen. Het telefoonnummer van dit callcenter staat in de uitnodigingsbrief die u per post krijgt wanneer u aan de beurt bent.

Ook als u al corona gehad heeft, kunt u uw prik krijgen. U hebt nog maar één prik nodig. Er zijn twee uitzonderingen:

 1. Als u geboren bent in 1941 of daarvoor, heeft u sowieso twee prikken nodig
 2. Als u door een chronische ziekte een verminderde weerstand hebt of medicijnen slikt die uw weerstand verlagen, heeft u twee prikken nodig.

Als u corona heeft gehad, hoeft u dus maar één prik te halen. U mag echter ook kiezen voor twee prikken. Bespreek dit bij het maken van de afspraak. Heeft u langdurige klachten? Overleg bij het maken van de afspraak wanneer u geprikt kunt worden.

Moet u twee afspraken maken, maar is dat niet in één keer mogelijk? De telefonist(e) vertelt u dan wanneer u moet terugbellen voor het maken van de tweede afspraak. Dat kan via hetzelfde telefoonnummer.

U kunt opnieuw bellen naar het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat. Bijvoorbeeld om uw afspraak te verzetten of een andere prikplek te kiezen.

U kunt een nieuwe afspraak voor de coronavaccinatie maken als u de eerdere heeft gemist. Bijvoorbeeld omdat u de afspraak vergeten bent. Of als u verkoudheidsklachten heeft en misschien besmet bent met corona. Als u uw afspraak wilt verzetten, belt u het met het landelijk callcenter (van GGD GHOR Nederland). Dit telefoonnummer vindt u in de uitnodigingsbrief die u heeft ontvangen. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Rijksoverheid.

Bij klachten kunt u niet naar de afspraak komen. U moet zich eerst laten testen bij een testlocatie. Is de test negatief en heeft u geen koorts? Dan kunt u bellen naar het nummer uit de brief om een nieuwe afspraak te maken.

Het ministerie van VWS bepaalt de volgorde waarin mensen hun prik krijgen. Als eerste zijn ouderen en kwetsbare mensen aan de beurt. Ook mensen in de zorg of andere mensen die door hun beroep veel contact hebben met coronapatiënten, krijgen eerder hun prik. De volgorde waarin geprikt wordt in Nederland kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Als uw doelgroep aan de beurt is, krijgt u een brief van het RIVM of van uw huisarts. Pas dan kunt u een afspraak maken. Meestal kunt u binnen één of twee weken terecht bij een prikplek. Dat is ook afhankelijk van het op dat moment beschikbare aantal vaccins. Soms bent u eerder aan de beurt op een prikplek die wat verder weg ligt. U mag kiezen of u dat wilt, of liever wacht op een plek dichtbij.

Het RIVM verstuurt de uitnodigingen, niet de GGD. De uitnodigingen worden verstuurd op een paar momenten. Mensen uit dezelfde groep ontvangen daarom soms eerder of later een uitnodiging dan anderen. Als u het niet vertrouwt, kunt u bellen met het landelijke telefoonnummer: 0800-1351.

De gezondheidsverklaring ontvangt u in één envelop samen uw uitnodiging. Zit de verklaring er niet bij? De verklaring is ook hier te vinden en via een link in de afspraakbevestiging. U kunt de verklaring dan zelf printen en invullen. Er liggen ook gezondheidsverklaringen op de prikplek, die u daar kunt invullen.

Nee, zonder uitnodigingsbrief kunt u geen afspraak maken voor een vaccinatie. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over de volgorde van vaccineren van medische risicogroepen.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde van groepen die gevaccineerd worden. Het kan zo zijn dat uw partner in een andere groep valt en daarom eerder gevaccineerd wordt. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over de volgorde van vaccineren.

Het kan soms voorkomen dat er in onze regio geen vaccinatieafspraak gemaakt kan worden. Wekelijks bekijkt de GGD hoeveel vaccins er geleverd gaan worden, en op basis daarvan zetten wij de afspraken open. Doordat mensen buiten onze regio soms ook gevaccineerd worden op onze locaties, kan het zijn dat we tijdelijk vol zitten. Het advies is om op een later moment nogmaals te bellen of om tussentijds te kijken op www.coronatest.nl. Hier kunt u - als u een uitnodiging hebt gehad - een vaccinatieafspraak maken.

We willen zoveel mogelijk mensen dicht bij huis kunnen vaccineren. Doordat we nog niet voldoende vaccins krijgen aangeleverd, kunnen helaas nog niet alle locaties open.

Op dit moment vaccineren we in onze regio in:

Albrandswaard ALU-hal Parkeerplaats Hofhoek/Metrostation Poortugaal
Hofhoek 5, 3176PD Poortugaal
Barendrecht Sporthal de Bongerd
Dierensteinweg 6, 2991 XJ Barendrecht

Capelle a/d IJssel

Sporthal de Schenkel
Capelseweg 39, 2907 XA Capelle aan den IJssel

Goeree-Overflakkee De Staver
Olympiaweg 32, 3245 DL Sommelsdijk
Hellevoetsluis Sportcomplex “De Eendraght”
Sportlaan 2, 3223 EV in Hellevoetsluis
Maassluis ALU-hal parkeerplaats Koningshoek
t.h.v. Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis

Nissewaard

Sporthal Den Oert
J.P.Witteveenlaan 1, 3201 LX Spijkenisse

Ridderkerk Sporthal de Wissel
Kastanjelaan 38, 2982 CM Ridderkerk

Rotterdam

Van Nellefabriek
Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam

  ALU-hal Katendrecht/SS Rotterdam
3e Katendrechtse Hoofd 25, 3072 AM Rotterdam
  Sporthal Schuttersveld
Crooswijksestraat 93, 3034 AE Rotterdam
Schiedam Sporthal Groenoord
Groenoordstraat 1, 3121 JP Schiedam
Vlaardingen Locatie U (oude Unileverterrein)
Olivier van Noortlaan 120, 3133 AT Vlaardingen

 

Let op: Dit zijn géén drive-through locaties. U moet een stukje lopen naar de locaties, neem daarom hulpmiddelen zoals rolstoel of rollator mee.

De andere (nog niet geopende) locaties zijn:

Lansingerland

Schoolgebouw Wolfert Lansing,
Boterdorpseweg 21, 2660 AC Bergschenhoek.

In de uitnodigingsbrief staat op welke locatie u de vaccinatie kunt krijgen. De locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Komt u met de auto? Volg dan de gele borden richting de vaccinatielocatie.

Op sommige locaties rijdt ook een pendelbus heen en weer tussen de vaccinatielocatie en een nabijgelegen OV-station of -halte:

 • Van Nelle: vanaf station Schiedam Centrum (lijn D) - elk kwartier
 • De Staver: vanaf bushalte Gemeentehuis Middelharnis - elk half uur

U kunt hulp vragen aan iemand die u kent. U mag namelijk één begeleider meenemen. Als u weleens gebruik maakt van gemeentelijke vervoersvoorzieningen of Valys-vervoer, kunt u deze ook gebruiken om naar de vaccinatielocatie te komen. Boek uw rit zo snel mogelijk na het maken van de afspraak.

Kunt u geen vervoer regelen? Of kunt u, bijvoorbeeld door een lichamelijke beperking, niet naar een prikplek komen? Bel dan naar het landelijke telefoonnummer 0800-1351. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.

Het mag niet te druk worden op de vaccinatielocaties, dus kom maximaal 10 minuten voor uw afspraak. U mag 5 minuten voor uw afspraak naar binnen. Zo kan iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Daarom vraagt de GGD u ook om, als het kan, alleen te komen.

Als u niet alleen naar de vaccinatielocatie voor coronavaccinatie kunt komen, mag u maximaal 1 begeleider meenemen. Bijvoorbeeld als u in een rolstoel zit of begeleiding nodig heeft in het vervoer.

Heeft u begeleiding nodig tijdens uw bezoek aan de vaccinatielocatie? Geef dit dan door bij het maken van de afspraak voor coronavaccinatie.

Voor een veilig en kort bezoek aan de priklocatie is het belangrijk dat u:

 • een mondkapje draagt;
 • 1,5 meter afstand houdt van anderen;
 • kleding draagt waarbij u uw bovenarm gemakkelijk bloot kunt maken voor de prik.

Neem het volgende mee:

 • De bevestiging van de afspraak, met de gezondheidsverklaring.
 • Uw identiteitsbewijs, zoals een paspoort of Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart).
 • Indien nodig: aanvullende informatie van uw behandelend arts.

Registratie vaccinatie in geel vaccinatieboekje
Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan mag u deze meenemen naar de afspraak voor vaccinatie. U krijgt na elke prik een bevestiging van de vaccinatie op papier. Dat kan ook in het gele boekje als u dat wilt. Vraag hier dan om tijdens uw afspraak. Deze bevestiging is voor persoonlijk gebruik en geldt niet als vaccinatiebewijs. Op het moment bestaat er in Nederland namelijk geen officieel vaccinatiebewijs tegen corona

Het kan voorkomen dat u vanaf de parkeerplaats een stukje moet lopen naar de ingang. Bij het selecteren van geschikte vaccinatielocaties is wel rekening gehouden met de bereikbaarheid en toegankelijkheid. Als u moeilijk ter been bent, neemt u dan uw eigen hulpmiddelen mee, zoals een rollator of rolstoel. Heeft u deze niet? Dan kunt u gebruik maken van de aanwezige hulpmiddelen. Op elke locatie zijn rolstoelen aanwezig.

Ja, op elke locatie zijn rolstoelen aanwezig.

Momenteel is het vanwege de hoeveelheden aan beschikbare vaccins nog niet mogelijk om meer locaties te openen in de regio. Zodra er voldoende vaccins beschikbaar zijn, worden meer locaties geopend. Dat kan dan snel, want de locaties zijn al volledig ingericht.

De Rijksoverheid bepaalt bij wie een doelgroep terecht kan voor een prik. Bijvoorbeeld uw huisarts of de GGD. De meeste mensen kunnen bij de GGD terecht. Sommige zorgmedewerkers kunnen hun prik in het ziekenhuis krijgen waar zij werken. Alle mensen die een prik toedienen, hebben daarvoor een opleiding gehad.

Ja, alle vaccins zijn uitgebreid getest en door deskundigen als veilig beoordeeld. Elk vaccin wordt afgestemd op de doelgroep. Het is mogelijk dat u bijwerkingen krijgt van de vaccinatie. Wilt u meer uitleg? Professor Marjolein van Egmond (immunoloog Amsterdam UMC) geeft in een video uitleg over de werking en veiligheid van het coronavaccin. En in deze video bespreekt Prof.dr. Cécile van Els (hoogleraar vaccinologie) feiten en fabels over de COVID-19-vaccins.

De meeste mensen merken weinig van de prik. Sommige mensen hebben een pijnlijke arm door de prik of wat last van hoofdpijn, spierpijn of moeheid. Dit betekent dat uw afweersysteem reageert op de vaccinatie. Deze klachten gaan na een paar dagen weer over. Als u na de vaccinatie ernstige klachten krijgt of als u zich zorgen maakt, kunt u bellen naar uw huisarts. Het is ook nuttig als u uw bijwerkingen meldt bij Lareb, via dit formulier.  

Nee, u mag niet zelf kiezen. De overheid heeft samen met deskundigen bepaald welk vaccin het beste is per doelgroep. Welk vaccin wordt ingezet, heeft soms ook te maken met de beschikbaarheid ervan.

In Nederland wordt momenteel geprikt met de vaccins van Moderna, BioNTech/Pfizer, AstraZeneca en Janssen. Deze zijn beoordeeld op werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit door het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de verschillende vaccins.

Bij alle coronavaccins reageert het menselijk afweersysteem door antistoffen aan te maken. De manier waarop die antistoffen tot stand komen, is bij de verschillende vaccins anders.

Moderna en BioNTech/Pfizer
De vaccins van Moderna en BioNTech/Pfizer zijn hetzelfde soort vaccin: een mRNA-vaccin. Het pakt het virus op dezelfde manier aan. Het is meer dan 90% effectief in het voorkomen van ziekte door het coronavirus. De werking, de bescherming en de interval tussen de 1e en 2e prik bij Pfizer en Moderna is identiek. Het verschil zit in de fabrikant.

Janssen
Voor Janssen is maar één prik nodig. Let op: naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad over het Janssen-vaccin van woensdag 2 juni wordt de informatie over dit vaccin momenteel gewijzigd. 

AstraZeneca
Het AstraZeneca-vaccin bestaat uit 2 prikken. De 2e prik volgt minimaal 4 weken na de 1e prik (28 dagen). Let op: naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad van vrijdag 9 april heeft het kabinet besloten om het AstraZeneca-vaccin uitsluitend aan te bieden aan mensen geboren in 1960 of eerder.

Nee, dat is niet mogelijk. De GGD of de huisarts bepaalt wat er met eventuele resterende vaccins gebeurt. Huisartsen nodigen soms kwetsbare mensen uit hun praktijk uit om een prik met een overgebleven vaccin te krijgen. U kunt zich hier niet voor aanmelden.

Bij sommige vaccins moet dat, voor een optimale werking. Zoals BioNTech/Pfizer en AstraZeneca. Bij andere vaccins is één prik voldoende, zoals Janssen. Dat komt omdat deze vaccins op een andere manier werken tegen corona.

Heeft u korter dan zes maanden voor de eerste prik corona gehad? Dan hoeft u maar één prik. Dit geldt voor alle vaccins.

Ja, het RIVM raadt zwangere vrouwen aan om zich te laten vaccineren met een mRNA-vaccin als zij een oproep krijgen. mRNA-vaccins zijn de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna.

Ja dat kan, want de prik beschermt niet voor 100%. Maar als u tóch corona krijgt na de prik, wordt u er meestal minder ziek van. Het is daarom altijd verstandig een prik te halen.

Na uw coronaprik bent u na 1 tot 2 weken zelf beter beschermd tegen corona. U kunt het virus nog wel krijgen, alleen wordt u er dan niet of minder ziek door. Ook kunt u in deze periode het virus nog verspreiden. Houd u zich dus nog steeds aan de maatregelen. Zo voorkomt u dat u iemand besmet.

De coronaprik wordt door de overheid betaald en is dus voor iedereen gratis.

Ja, u krijgt een registratiekaart waarop staat welk vaccin u gekregen heeft. Deze gegevens worden doorgegeven aan het RIVM. U kunt daardoor later een kopie van uw registratiekaart bij het RIVM opvragen. U kunt uw vaccinatiegegevens ook terugvinden op http://www.coronavaccinatie.nl, nadat u inlogt met DigiD.

Let op: De registratiekaart geldt niet als vaccinatiebewijs. Op dit moment bestaat er in Nederland namelijk geen officieel vaccinatiebewijs tegen corona. De overheid werkt samen met andere landen aan een vaccinatiepaspoort, maar zo ver is het nu nog niet.

Als u iets bent verloren op de vaccinatielocatie, zoals sleutels, een ID-bewijs of een portemonnee, kunt u een mail sturen naar: VerlorenVoorwerpenVaccinatielocatiesMO@rotterdam.nl

Vergeet niet de datum en de locatie te vermelden. Wij gaan ons best doen uw verloren voorwerp terug te vinden.

Als u toestemming geeft, registreert het RIVM onderstaande gegevens. U kunt na een coronavaccinatie op Mijn.rivm.nl/vaccinaties zien welk coronavaccin u heeft gekregen en wanneer.

 • uw burgerservicenummer (BSN),
 • geboortedatum,
 • voornaam en achternaam,
 • uw adresgegevens,
 • reden vaccinatie (leeftijd/medische aandoening/zorgmedewerker),
 • datum en plaats waar u de vaccinatie heeft gekregen,
 • naam van het vaccin en batchnummer.

Wij vragen u om vooraf aan te geven of u het wel of niet goed vindt dat de GGD deze gegevens met het RIVM deelt. Dit overzicht is geen vaccinatiebewijs. U krijgt het vaccin ook als u géén toestemming geeft voor het delen van de informatie met het RIVM.

Bel naar 0800-1351 of kijk op www.coronavaccinatie.nl. Op deze website vindt u informatie over de verschillende vaccins, de volgorde waarin er wordt gevaccineerd en antwoorden op veelgestelde vragen.

Er zijn veel vragen rondom dit onderwerp. Zodra we meer informatie hebben, plaatsen we dit op deze pagina. Houd verder ook onze social media in de gaten voor updates rondom het onderwerp vaccineren.

Werkgevers die zijn aangesloten bij een koepelorganisatie, krijgen een uitnodigingspakket vanuit de koepel. Dit is bedoeld voor het vaccineren van de eerste groep zorgprofessionals (werkzaam in de verpleeghuiszorg, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-huishoudelijke ondersteuning).

Als eerste komen de zorgmedewerkers in de verpleeghuiszorg aan de beurt. De werkgevers zorgen ervoor dat alle zorgmedewerkers in de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen voor ouderen met direct patiëntencontact een uitnodiging krijgen voor de vaccinaties. Ook de zzp’ers die zij inhuren krijgen een uitnodiging.

Werknemers in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-huishoudelijke ondersteuning worden uitgenodigd wanneer daarvoor expliciet een signaal wordt gegeven via de koepelorganisaties.

Niet alle zorgorganisaties (vaak kleinere maar ook grotere) zijn aangesloten bij een koepelorganisatie. Zij kunnen het uitnodigingspakket zelf aanvragen bij de koepel voor de branche waar de organisatie onder valt. Dus ook als zij daar niet bij aangesloten zijn.

 • Bent u werkgever, niet aangesloten bij een koepel en heeft u geen uitnodigingspakket voor het vaccineren van uw medewerkers gekregen? Dan kunt u contact opnemen met de koepelorganisatie voor uw branche.
 • Bent u zzp’er? Neem contact op met de werkgever voor wie u op dit moment werkt. Over de vaccinatie van zzp’ers die niet voor een zorgaanbieder werken zal binnenkort duidelijkheid worden gegeven.

Bent u werkgever, wel aangesloten bij een koepel en heeft u geen uitnodigingspakket voor het vaccineren van uw medewerkers gekregen? Neem contact op met uw koepelorganisatie.

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht van GGD GHOR Nederland.

Bent u zorgmedewerker? Of een bedrijf dat zorg verleent? En heeft u een vraag over de uitnodiging voor het vaccineren of over het maken van een afspraak voor vaccineren? Neem contact op met  het informatienummer 088-678 8900 (Rijksoverheid) of kijk op www.coronavaccinatie.nl en de website van het RIVM.

Wilt u of kent u iemand die wil werken voor de GGD? Kijk hier of u nog een tijdelijke opdracht kunt vinden. Kijk ook op Vaccineer Nederland voor vacatures in het land. Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar werkenbij@rotterdam.nl en vermeld de betreffende opdracht.

Belangrijke links met actuele informatie