Spring naar het artikel

HPV-vaccinatie

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

HPV is de afkorting van humaan papillomavirus. HPV komt veel voor en is heel besmettelijk. 8 op de 10 mensen raakt ermee besmet. Meestal ruimt het lichaam het virus zelf op. Bij sommige mensen gebeurt dat niet. Jaren later kan dan kanker ontstaan. Bij mannen en vrouwen. Het gaat om baarmoederhalskanker, peniskanker, kanker bij de vagina, schaamlippen, anusen in de mond en keel. Een complete HPV-vaccinatie beschermt tegen deze soorten kanker.

HPV-vaccinatie voor volwassenen

Ben je 19 jaar of ouder? Dan kan je de vaccinatie tegen HPV tegen betaling bij de GGD halen. Mail naar reizigerszorgggd@rotterdam.nl of bel 14010. Een verpleegkundige belt je terug voor een afspraak.

Campagne HPV-vaccinatie jongvolwassenen afgelopen

Afgelopen anderhalf jaar konden jongvolwassenen geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 de 2 HPV-prikken gratis halen. De laatste mogelijkheid om dit bij de GGD Rotterdam-Rijnmond te doen, was vrijdag 31 mei 2024 om 16.00 uur. Mocht je de 2e prik nog niet gehaald hebt, zie dan hierboven wat je kunt doen.

HPV-vaccinatie voor kinderen tot en met 18 jaar

Meisjes en jongens krijgen een uitnodiging voor de HPV-vaccinatie in het jaar dat ze 10 jaar worden. Dat geldt ook voor kinderen van 11 tot en met 18 jaar die de vaccinatie nog niet eerder kregen. Ook zij ontvangen in 2024 een uitnodiging voor de gratis HPV-prikken.

De vaccinatie is voor iedereen tot en met 18 gratis te krijgen bij Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond.

Heb je vragen?

Meer informatie over HPV vind je op de website van de Rijkoverheid. Voor toelichting en vragen over de HPV-vaccinatie kun je contact opnemen met: