Spring naar het artikel

Op reis

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Per jaar gaan 7,5 miljoen Nederlanders naar het buitenland voor vakantie, familiebezoek of werk. Reizigers gaan steeds vaker naar verre landen waar het risico op een (infectie)ziekte groot is.

U kunt ook ziek worden door het klimaat, slechte sanitaire voorzieningen en onhygiënische omstandigheden. Als u naar het buitenland reist, staat u er misschien niet bij stil dat u daar een ziekte kunt oplopen. Toch is het belangrijk om dat wel te doen. GGD Rotterdam-Rijnmond adviseert reizigers over vaccinaties en aanvullende maatregelen om gezond op reis te gaan.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Het is afhankelijk van de bestemming, reisduur, activiteiten op reis en uw gezondheid welke vaccinaties u nodig heeft. Kijk hiervoor op de website van GGD Reisvaccinaties.

Algemene adviezen voor reizigers

Niet alleen vaccinaties zijn belangrijk om gezond te blijven op reis. Waar moet u op letten tijdens uw reis en welke maatregelen kunt u nemen om gezond te blijven?

Reizigersziekten

Wanneer u op reis gaat naar het buitenland kunt u daar een ziekte oplopen. Welke reizigersziekten zijn er en wat kunt u hier tegen doen?