Spring naar het artikel

Vaccinaties op maat en reisadvies

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

Per jaar gaan veel Nederlanders naar het buitenland voor vakantie, familiebezoek of werk. Daar is het risico op een (infectie)ziekte groot. U kunt ook ziek worden op het werk, door slechte sanitaire voorzieningen en onhygiënische omstandigheden. De GGD geeft advies over hoe u zich kunt beschermen.

Vaccinaties

Vrouw met mondkap en veiligheidsbril in een medische setting.

Beroepsvaccinaties

In sommige beroepen heb je een verhoogd risico op infectieziekten. Daar kun je je tegen laten vaccineren.

Lees meer
Een man in de bergen

Reizigersvaccinaties

Ga je op reis? Wij adviseren reizigers over vaccinaties en aanvullende maatregelen om gezond op reis te gaan.

Lees meer

Advies op maat

De GGD geeft advies over aanvullende vaccinaties voor bepaalde leeftijds-groepen, bij ziektes of bij medicijngebruik.

Lees meer

Coronavaccinatie

De GGD vaccineert tegen het coronavirus. We geven antwoord over de verschillende vaccins, locaties en andere veelgestelde vragen.

Lees meer

Veelgestelde vragen over corona

De afdeling Reizigerszorg staat los van de coronavirusbestrijding en richt zich alleen op reizigers- en beroepsvaccinaties. Als u meer informatie wilt over het coronavirus, kijk dan op deze pagina. Vragen over reisadvies door het coronavirus? Bezoek hiervoor de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen.

Afdeling Reizigerszorg biedt géén vaccinaties aan tegen het coronavirus. Deze afdeling staat los van de coronavirusbestrijding en richt zich alleen op reizigers- en beroepsvaccinaties. Ook kunt u bij ons geen coronavaccinatieafspraak maken. Dat kan via 0800 - 7070 of www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

De afdeling Reizigerszorg staat los van de coronavirusbestrijding. Wij kunnen daarom geen corona-gerelateerde vragen beantwoorden over reisadviezen, testen voor reizen, coronabewijzen, zoals een herstel- of vaccinatiebewijs, het Digitaal Corona Certificaat (DCC) of over de CoronaCheck App. Voor informatie over coronabewijzen of de CoronaCheck App, bekijk dan de website van de Rijksoverheid.

Nee. Het vaccinatieboekje kunt u online bestellen via deze link.

N.B: Kom niet naar onze GGD-locatie op de Schiedamsedijk (Rotterdam) of Hoogwerfsingel (Spijkenisse). Wij verkopen tijdelijk geen vaccinatieboekjes. Ook plaatsen wij geen coronavaccinaties in uw vaccinatieboekje op deze locatie.

Advies over uw reis
Als u naar het buitenland reist, denkt u er misschien niet over na dat u daar een ziekte kunt oplopen. Toch is het wel belangrijk om daarbij stil te staan. De GGD Rotterdam-Rijnmond adviseert reizigers over vaccinaties en aanvullende maatregelen om gezond op reis te gaan.

Reizigers uit specifieke doelgroepen moeten ook rekening houden met andere factoren. Bent u bijvoorbeeld zwanger, een kind of een oudere, of gebruikt u bepaalde medicijnen? Bekijk dan onze pagina Bijzondere reizigers.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Het is afhankelijk van de bestemming, reisduur, activiteiten op reis en uw gezondheid welke vaccinaties u nodig heeft. Kijk hiervoor op de website van GGD Reisvaccinaties.

Algemene adviezen voor reizigers

Niet alleen vaccinaties zijn belangrijk om gezond te blijven op reis. Waar moet u op letten tijdens uw reis en welke maatregelen kunt u nemen om gezond te blijven?

Infectieziekten

Wanneer u op reis gaat naar het buitenland kunt u daar een ziekte oplopen. Welke reizigersziekten zijn er en wat kunt u hier tegen doen?