Spring naar het artikel

Vaccinaties op maat

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

U kunt bij GGD Rotterdam-Rijnmond advies vragen over aanvullende vaccinaties. Deze Vaccinaties op Maat zijn beschikbaar voor bepaalde leeftijdsgroepen. Of voor mensen met ziektes of medicijngebruik waardoor er meer risico is op infecties. Mogelijk bent u hier door uw arts op gewezen.

Welke vaccinaties op maat bieden wij?

De Vaccinaties op maat zijn vaccinaties die buiten het Rijksvaccinatieprogramma vallen. Deze vaccinaties worden niet gratis aangeboden, maar u kunt er wel voor kiezen om ze te nemen. Dit zijn extra vaccinaties die op maat kunnen worden ingezet. Bijvoorbeeld tegen gordelroos of waterpokken. De GGD Rotterdam-Rijnmond biedt vaccinaties voor de volgende ziekten:

  • Waterpokken
  • Gordelroos
  • Rota
  • HPV
  • Meningokokken B
  • Influenza
  • Pneumokokken

Meer informatie over deze vaccinaties op maat vind je op deze webpagina van het RIVM.

Je kunt je vraag ook stellen via het contactformulier op onze contactpagina

Inwoners van onze regio kunnen met vragen over Vaccinatie op Maat mailen naar reizigerszorgggd@rotterdam.nl of bellen naar 14010. Dan belt een verpleegkundige zo spoedig mogelijk terug voor de indicatiestelling. Een afspraak wordt pas gemaakt nadat u contact heeft gehad met de verpleegkundige. Na een telefonisch intakegesprek met de verpleegkundige beoordeelt de arts of de vaccinatie in uw situatie zinvol is en zonder ernstige risico’s gegeven kan worden. Wanneer nodig wordt overlegd met uw medisch specialist. Hiervoor vragen wij eerst uw toestemming. Het is ons doel om u betrouwbare informatie over het vaccin te geven. Samen met u komen wij zo tot een vaccinatie-advies ‘op maat’.

Nee. Het programma Vaccinaties op Maat biedt aanvullende vaccinaties aan voor de bovengenoemde ziekten. Dit programma staat los van de coronavirusbestrijding. Wij bieden daarom geen vaccinaties tegen het coronavirus aan. Ook kunt u bij ons geen vaccinatieafspraak hiervoor maken. Dat kan via 0800 - 7070 of www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Als u meer informatie wilt over het coronavirus, kijk dan op deze pagina.

Vaccinaties op Maat worden meestal niet vergoed door uw zorgverzekering. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar voordat u een afspraak maakt. De prijslijst van de vaccinaties kunt u hier vinden. U betaalt bij elk bezoek consultkosten.

Vaccinaties die u bij ons krijgt, registreren wij in uw vaccinatieboekje. Heeft u al eerder vaccinaties gehad? In ons systeem staan alleen gegevens hierover wanneer u minder dan 10 jaar geleden bij de GGD Rotterdam-Rijnmond bent gevaccineerd.

Geen vaccinatieboekje?

Het vaccinatieboekje kunt u online bestellen via deze link.

N.B: Kom niet naar onze GGD-locatie op de Schiedamsedijk (Rotterdam) of Hoogwerfsingel (Spijkenisse). Wij verkopen tijdelijk geen vaccinatieboekjes. Ook plaatsen wij geen coronavaccinaties in uw vaccinatieboekje op deze locatie.

Een reizigersvaccinatie nodig?

Er zijn ook vaccinaties voor als u op reis gaat. Deze beschermen tegen bijvoorbeeld tropische ziekten. Ze worden niet gratis door de overheid aangeboden. Voor informatie en advies over reizigersvaccinaties kunt u terecht op deze pagina.