Spring naar het artikel

Vaccinaties op maat

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

U kunt bij GGD Rotterdam-Rijnmond advies vragen over aanvullende vaccinaties. Deze Vaccinaties op Maat zijn beschikbaar voor bepaalde leeftijdsgroepen. Of voor mensen met ziektes of medicijngebruik waardoor er meer risico is op infecties. Mogelijk bent u hier door uw arts op gewezen.

Welke vaccinaties op maat biedt de GGD?

Wij bieden vaccinaties voor de volgende ziekten:

  • Gordelroos
  • HPV
  • Meningokokken B
  • Rotavirus
  • Waterpokken
  • Tekenencefalitis

Nee. Het programma Vaccinaties op Maat biedt aanvullende vaccinaties aan voor de bovengenoemde ziekten. Dit programma staat los van de coronavirusbestrijding. Wij bieden daarom geen vaccinaties tegen het coronavirus aan. Ook kunt u bij ons geen vaccinatieafspraak hiervoor maken. Dat kan via 0800 - 7070 of www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Als u meer informatie wilt over het coronavirus, kijk dan op deze pagina.

Het programma Vaccinaties op Maat staat los van de coronavirusbestrijding. Wij kunnen daarom geen vragen beantwoorden over de coronareisadviezen, testen voor reizen, coronabewijzen, zoals een herstel- of vaccinatiebewijs, het Digitaal Corona Certificaat (DCC) of over de CoronaCheck App.

Reisadvies nodig vanwege coronavirus? Bezoek hiervoor de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor informatie over coronabewijzen of de CoronaCheck App, bekijk dan de website van de Rijksoverheid.

Vaccinaties op Maat worden meestal niet vergoed door uw zorgverzekering. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar voordat u een afspraak maakt. De prijslijst van de vaccinaties kunt u hier vinden. U betaalt bij elk bezoek consultkosten.

Vaccinaties die u bij ons krijgt, registreren wij in uw vaccinatieboekje. Heeft u al eerder vaccinaties gehad? In ons systeem staan alleen gegevens hierover wanneer u minder dan 10 jaar geleden bij de GGD Rotterdam-Rijnmond bent gevaccineerd.

Geen vaccinatieboekje?

Het vaccinatieboekje kunt u online bestellen via deze link.

N.B: Kom niet naar onze GGD-locatie op de Schiedamsedijk (Rotterdam) of Hoogwerfsingel (Spijkenisse). Wij verkopen tijdelijk geen vaccinatieboekjes. Ook plaatsen wij geen coronavaccinaties in uw vaccinatieboekje op deze locatie.

Overige vragen?

Voor advies of vragen over aanvullende vaccinaties kunt u contact met ons opnemen. Een afspraak wordt pas gemaakt nadat u contact heeft gehad met de verpleegkundige.

Na een telefonisch intakegesprek met de verpleegkundige zal de arts beoordelen of de vaccinatie in uw situatie zinvol is en zonder ernstige risico’s gegeven kan worden. Als dat nodig is zal er overlegd worden met uw medisch specialist. Hiervoor vragen wij eerst uw toestemming. Het is ons doel om u betrouwbare informatie over het vaccin te geven. Samen met u komen wij zo tot een vaccinatie-advies ‘op maat’.