Spring naar het artikel

Veelgestelde vragen seksuele gezondheid

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

Hier vindt u meer informatie over onze dienstverlening met betrekking tot seksuele gezondheid voor professionals.

Zorg

U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met het Centrum Seksuele Gezondheid via 010 - 443 80 21 (ma-vrij: 8.30 -12.15 uur). Geef aan dat u de verpleegkundige wilt spreken.

In het kader van de WGBO (Wet geneeskundige behandelovereenkomst) hebben wij toestemming van cliënten nodig om de ondersteuning voor partnerwaarschuwing te kunnen bieden. U kunt de schriftelijke toestemming naar ons faxen op 010 - 433 92 37.


Wist u dat huisartsen gebruik maken van de website partnerwaarschuwing.nl? Hiermee kan een patiënt zijn sekspartners anoniem waarschuwen. Kijk voor meer informatie op www.partnerwaarschuwing.nl.

Wij mogen niet zonder de toestemming van de cliënt informatie verstrekken aan behandelaren. U moet hiervoor schriftelijke toestemming van de cliënt hebben. Deze kunt u naar ons faxen op 010 - 489 00 00.

Is er binnen uw zorg- of onderwijsinstelling onrust over hiv, bijvoorbeeld omdat een cliënt of leerling hiv heeft? Dan kan de GGD u ondersteunen in het wegnemen van de onrust. Een medewerker van het Centrum Seksuele Gezondheid kan voorlichting komen geven over hiv en aids en vragen van betrokkenen beantwoorden. Huisartsen in de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen contact met ons opnemen via 010 - 443 80 21 (ma-vrij: 8.30 -12.15 uur)

Onderwijs

Wij lenen geen voorlichtingsmateriaal uit. U kunt folders en materialen bestellen bij Soa Aids Nederland en/of de Rutgersstichting. Wij kunnen bij u langskomen om een voorlichting te verzorgen. U kunt een aanvraag doen via GGDvoorlichting@rotterdam.nl.
 

De leerling kan een afspraak maken bij het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD of bij de huisarts. Meer informatie over soa's kan de leerling vinden op sense.info.

De leerling kan een afspraak maken bij het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD of bij de huisarts. Meer informatie over soa's kan de leerling vinden op sense.info.