Spring naar het artikel

Gezondheidsmonitor 2019

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De GGD Rotterdam-Rijnmond brengt de gezondheid van de bevolking van 15 gemeenten in kaart. Dit doen wij met de Gezondheidsmonitor, een vragenlijstonderzoek onder steeds een andere leeftijdsgroep van inwoners.

  • in 2016: volwassenen en ouderen
  • in 2018: (ouders van) kinderen van 0 - 12 jaar
  • in 2019: jongeren op het voortgezet onderwijs

Gezonde leefomgeving voor jongeren

In 2019 zijn jongeren van klas 2 en 4 op het voortgezet onderwijs in de regio bevraagd over hun ervaren gezondheid en leefstijl. Aan het onderzoek deden 61 scholen mee. Ruim 14.000 jongeren hebben de vragenlijst ingevuld. Vanaf 9 juni 2020 plaatsen wij de resultaten van het onderzoek op Gezondheid in kaart. Daar vindt u ook de resultaten van eerder uitgevoerde onderzoeken onder kinderen, jongeren en volwassenen.

Waarom doet de GGD dit onderzoek?
De gemeenten zijn wettelijk verplicht om de gezondheid in kaart te brengen van haar inwoners. De GGD voert dit onderzoek voor de gemeenten uit. Ieder jaar onderzoekt de GGD een andere leeftijdsgroep. In 2019 vulden jongeren van klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs een vragenlijst in. De uitkomsten gebruikt de gemeente voor de invulling van het gemeentelijk jeugd- en gezondheidsbeleid.