Spring naar het artikel

Gezondheidsonderzoek jongvolwassenen van start

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

De GGD doet de komende maanden onderzoek naar de gezondheid van jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar.

Onderzoek naar gezondheid van jongvolwassenen van start

De GGD doet de komende maanden onderzoek naar de gezondheid van jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar. De vragen gaan onder meer over lichamelijke en mentale gezondheid, leefstijl, middelengebruik en prestatiedruk. Gemeenten gebruiken de resultaten van het onderzoek daarna voor het maken en aanpassen van hun gezondheidsbeleid.

We nodigen jongvolwassenen via social media uit om een online vragenlijst over hun gezondheid in te vullen. Dit kan tot en met zondag 7 juli via www.jongerenmonitor.nl. Deelnemers helpen andere jongeren en maken daarbij kans op een prijs. We verloten 10x €400 en 600x €25. Hoe meer jongeren meedoen, des te beter weten we straks hoe het gaat met de jongeren. Met die informatie kunnen gemeenten hun beleid laten aansluiten bij de behoeften.

Aanleiding onderzoek

De coronapandemie heeft het leven van veel jongvolwassenen hard geraakt. Dit was de conclusie uit het onderzoek naar de gezondheid van jongvolwassenen in de van zomer 2022. Meer dan de helft van deze leeftijdsgroep ervaarde mentale klachten en een kwart voelde zich sterk eenzaam. Het is belangrijk om na te gaan hoe het nu, twee jaar later, met deze groep gaat.

Het gaat om een landelijk onderzoek van de GGD'en en het RIVM dat in elke regio uitgevoerd wordt.