Spring naar het artikel

Centrum Seksuele Gezondheid

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

Heb je vragen over seks, seksualiteit, soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) of anticonceptie (voorbehoedsmiddelen)? Ons Centrum Seksuele Gezondheid helpt je graag. Wij geven advies, doen soa-testen en als het nodig is behandelen we jou. Mensen met een verhoogd risico kunnen bij ons een afspraak maken voor een soa-test.

Soa en seksualiteit

Een testbuis en -staafje

Afspraak soa-test

In sommige gevallen kun je bij het Centrum Seksuele Gezondheid terecht voor een soa-test. Lees hier of en hoe je een afspraak kunt maken.

Lees meer

Seksueel Geweld

Iedereen kan slachtoffer worden van een aanranding of verkrachting. Slachtoffers van seksueel geweld kunnen terecht bij het Centrum Seksueel Geweld.

Lees meer
Een man zoent een andere man.

Testlab

Testlab is het spreekuur voor mannen die seks hebben met mannen (MSM) die zich laten testen via mantotman.nl. Lees hier meer over het Testlab.

Lees meer

Privacy

De GGD behandelt je gegevens altijd zorgvuldig en vertrouwelijk. Die gegevens bewaren wij in een goed beveiligd dossier. Alleen degenen die rechtstreeks betrokken zijn bij de zorg die de GGD aan je biedt, kunnen toegang krijgen tot dit dossier.

Als je een soa hebt, kan het nodig zijn om je huisarts te informeren. Dit gebeurt alleen met jouw toestemming. Ben je eerder behandeld bent voor soa/hiv, of daarvoor nog steeds onder behandeling, vinden wij het belangrijk om daar meer over te weten te komen. Wij vragen je, tijdens het gesprek, toestemming om met je behandelaar contact op te nemen. Als je van ons een doorverwijzing naar een huisarts of specialist krijgt, dan sturen wij hen de noodzakelijke medische gegevens uit je dossier en zijn wij verplicht om het burgerservicenummer te vermelden.

Onderzoek

De GGD Rotterdam-Rijnmond doet (anoniem) onderzoek, in samenwerking met het RIVM en het Erasmus MC. Dit doen we om de behandeling en bestrijding van soa en hiv te verbeteren. Op die manier kunnen we soa en hiv steeds beter voorkomen en de seksuele gezondheid verbeteren. Dit houdt in dat het restmateriaal dat overblijft van monsters van lichaamsmateriaal, in het laboratorium wordt gebruikt voor onderzoek naar soa’s. Het materiaal wordt anoniem gebruikt, dit betekent dat het niet herleidbaar is naar jou als persoon. Als je vragen hebt of je wilt niet dat je gegevens verder (anoniem) verwerkt worden voor onderzoek, bespreek dit dan tijdens de afspraak of via de soa-postbus (postbussoaggd@rotterdam.nl). Uiteraard heeft dit geen gevolgen voor de zorg of behandeling.

Hier vind je de privacyverklaring van het Centrum Seksuele Gezondheid. Meer informatie is te vinden op de webpagina over Privacy.

Contact

Voor vragen kan je het Centrum Seksuele Gezondheid bereiken op 010 - 443 80 21 van 8.30 tot 12.15 uur.

Meer weten?

Vragen of intercollegiaal overleg als zorgprofessional?

Kijk dan voor meer informatie op onze pagina voor professionals.