Spring naar het artikel

Gezond leven en wonen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Veel dingen hebben invloed op uw gezondheid zoals het weer, de kwaliteit van de lucht, uw leefstijl en uw (woon)omgeving.

Gezonde leefomgeving

Gezond zijn lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Een goede leefstijl houdt u en anderen gezond en fit. Een gezonde leefomgeving is daarbij heel belangrijk. Toch zijn er dingen in de leef- en woonomgeving waar u geen invloed op heeft en waar u wel ziek van kunt worden. Met vragen of klachten over het binnen- of buitenmilieu in relatie tot gezondheid kunt u terecht bij GGD Rotterdam-Rijnmond.

Mocht uw vraag betrekking hebben op uw huurwoning, dan kunnen wij contact opnemen met de verhuurder van uw woning om de staat van de woning te bespreken. Op onze dienstverlening is de privacywet (AVG) van toepassing. Lees meer over hoe de GGD met uw gegevens omgaat op onze privacypagina.

In en rond het huis

Uw woonomgeving is op allerlei manieren van invloed op uw gezondheid. In huis kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met vocht, schimmel of asbest. Buiten zijn er bijvoorbeeld planten die gezondheidsklachten kunnen geven of is er in uw buurt een bodemverontreiniging waar u zich zorgen over maakt.

Gezondheid bij hitte en kou

Extreme buitentemperaturen brengen gezondheidsrisico’s met zich mee, vooral voor ouderen, zieken en kinderen.

Luchtkwaliteit

Door vervuiling kan de kwaliteit van de lucht die we inademen minder worden. Dit heeft gevolgen voor uw gezondheid.

Gezond leven

Wat kunt u zelf doen om zo gezond mogelijk te blijven?

Hygiëne

Een goede hygiëne voorkomt dat u ziek wordt. Bij het zetten van een tatoeage of piercing is het belangrijk dat u dit laat doen door een betrouwbaar bedrijf. De GGD controleert shops op hygiëne en verstrekt certificaten.