Spring naar het artikel

Oproep aan huisartsen voor najaarscampagne coronaprik

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

24 augustus 2023 | laatste update: 30 augustus 2023

Dit najaar start de GGD Rotterdam-Rijnmond met de covid najaarscampagne. Volwassenen van 60 jaar en ouder komen in aanmerking, net als volwassenen uit medische risicogroepen die jaarlijks de griepprik krijgen aangeboden. Om iedereen te bereiken, willen we als GGD Rotterdam-Rijnmond uw hulp als huisarts vragen.

Huisartsen prikken niet meer mee

Een grote verandering ten opzichte van eerdere campagnes is dat huisartsen hun eigen patiënten niet meer zullen vaccineren. Dit is zo afgesproken door het Ministerie met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

Alleen volwassenen van 60+ ontvangen een uitnodiging op de mat met een afspraak in de regio. De overige doelgroepen ontvangen geen uitnodiging. Om deze andere doelgroepen toch goed te bereiken, willen we als GGD Rotterdam-Rijnmond uw hulp als huisarts vragen. Dit geldt in het bijzonder voor kwetsbare, niet mobiele patiënten die u kunt infomeren over thuisvaccinatie door de GGD.

Hoe u als huisarts een bijdrage kunt leveren

Als huisarts kunt u ons helpen op de volgende manieren:

 • Voeg een aanvullende tekst toe aan de griepprikbrief om uw patiënten te wijzen op de nieuwe coronaprik*

  Coronaprik najaar
  Naast de griepprik, kunt u dit najaar ook een coronaprik halen bij de GGD. Bent u geboren in 1963 of eerder? Dan krijgt u een persoonlijke uitnodiging per post. Als u tussen 1964 en 2005 bent geboren, ontvangt u geen brief maar kunt u zelf een afspraak maken. Dit kan via www.planjeprik.nl of, als u geen DigiD heeft, door te bellen naar 0800 7070.

  * Te communiceren vanaf half september

   
 • Wijs niet mobiele thuiswonende patiënten actief door naar 0800-2077 voor thuisvaccinatie
  Via deze weg kan er een afspraak gemaakt worden met de regionale GGD waarna een vaccinatie aan huis gepland wordt.

  Kan een patiënt zichzelf niet aanmelden? Dan kunt u als huisarts een patiënt na informed consent aanmelden voor thuisvaccinatie. Dit kan net als vorige keren via het aanmeldprogramma E-dienst. Heeft u geen toegang (meer)? Aanmelding kan via: boosteraanvraag@rotterdam.nl
   
 • Deel informatie over de coronaprik in uw praktijk
  Informeer uw patiënten over de najaarscampagne in uw wachtruimte met behulp van de te downloaden infoslide onderaan deze pagina.

Samen met u als huisarts hopen we ook dit najaar de kwetsbare doelgroep goed te kunnen bereiken en informeren over de coronavaccinatie. Mocht u nog vragen of suggesties hebben, dan kunt u ons bereiken via boosteraanvraag@rotterdam.nl.