Spring naar het artikel

Samen voor een GezondR Hoogvliet-West

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

24 november 2023

Een gezonder leven heeft veel voordelen. Maar lang niet iedereen weet waar ze terecht kunnen voor informatie of hulp over hun gezondheid. Om hier verandering in aan te brengen gaat de GGD Rotterdam-Rijnmond in gesprek met inwoners uit drie buurten Hoogvliet-Westpunt, Oosterflank en Bospolder Tussendijken.

Met deze zogenoemde buurtaanpak gaan we met buurtbewoners aan de slag om de gezondheidsbeleving te verbeteren. We willen weten wat zij als buurtbewoners nu echt belangrijk vinden voor hun gezondheid en wat ze hiervoor nodig hebben in hun buurt. 

Praten met bewoners

Hemradj Jagesar (Buurtprojectleider GGD): “We willen praten met mensen die niet weten waar ze informatie kunnen vinden of waar te terecht kunnen voor hulp. Enerzijds is dat omdat veel informatie digitaal te vinden is en anderzijds bijvoorbeeld omdat iemand het moeilijk vindt zomaar ergens binnen te stappen. Daarom gaan we de komende weken de buurt in en kun je ons op straat vinden. Het doel hiervan is om samen met de bewoners te achterhalen wat de behoeften zijn. Van daaruit samen acties bedenken die helpen om de gezondheid van de bewoners te verbeteren.”  

Werken aan een gezondere buurt

Ook spreken we allerlei mensen die werken in de buurt. Zoals huisartsen, welzijnsorganisaties, winkeliers, vrijwilligers. We zijn benieuwd naar hun ideeën over wat er nodig is om bewoners goed te helpen met gezondheidsvragen.   
Na de gezondheidsgesprekken bespreken we samen met bewoners de uitkomst. Met hen plannen we allerlei voorlichtingsactiviteiten, om zo samen te werken aan een gezondere buurt.  

Meer weten? Stuur een mail naar gezondr@rotterdam.nl