Spring naar het artikel

Onderzoek

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Naast het geven van adviezen en vaccinaties, werkt de afdeling Reizigerszorg ook mee aan onderzoeken. Hoe lang werken vaccinaties bijvoorbeeld? Of werkt een muggenalert? Lees hier meer over onze onderzoeken en hoe u kunt deelnemen.

De GGD voert op dit moment het COVA-onderzoek uit, in samenwerking met het Erasmus MC uit. COVA staat voor COhort VAccinatie. Bij dit onderzoek willen we gezonde reizigers gaan vergelijken met bijzondere reizigers. Voorbeelden van bijzondere reizigers zijn reizigers die medicijnen gebruiken die het afweersysteem onderdrukken, zwangere vrouwen en ouderen. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar de werking van de vaccinaties.

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. We vragen reizigers om binnen een jaar op vier momenten bloed af te staan en een korte vragenlijst in te vullen. Bij deelname aan het volledige onderzoek ontvangt u een kortingsbon van maximaal €25 die u kunt besteden bij een volgend bezoek aan onze reizigerspoli. De kortingsbon mag ook door een familielid of reisgenoot besteed worden.

Waarom dit onderzoek?
Door uw inzet en deelname kunnen artsen nagaan of vaccinaties ook na uw reis goed blijven werken en onderzoek doen naar doorgemaakte ziekten. Zo kunnen we u en andere reizigers in de toekomst nog beter informeren. Als u deel wilt nemen aan het onderzoek of hier vragen over heeft, dan kunt u dit tijdens het consult aangeven. Uw verpleegkundige kan u van informatie voorzien. Het kan ook zijn dat u gevraagd wordt om deel te nemen.

Werkt een muggenalert? Wij doen hier onderzoek naar met de app GGDreistmee!

  • Reis jij binnenkort naar Zuidoost-Azië?
  • Ben je 16 jaar of ouder?
  • En heb je een smartphone die draait op Android of Apple?

DAN KUN JIJ MEEDOEN!

Waarom dit onderzoek?
Met het veranderen van het klimaat, verandert ook het ecosysteem om ons heen. Muggen die we vroeger niet kenden kunnen hier nu overleven. Doordat reizigers ziekten meenemen naar hun thuisland, kunnen die ziekten ook hier verspreiden. Daarom is het belangrijk om reizigers goed voor te lichten zodat zij op reis kunnen meehelpen verspreiding van ziekten te voorkomen.

Aanmelden:

  • Download de nieuwste versie van de app 'GGDreistmee'.
  • Ga in het menu rechtsboven naar 'onderzoek'.
  • Meld je aan.

Jouw hulp is essentieel bij het verbeteren van voorlichting in de toekomst. Help mee muggenziekten in West-Europa en Nederland te voorkomen.
Meer informatie: www.zoem.info