Spring naar het artikel

COVA-onderzoek

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op de reizigerspoli loopt momenteel het COVA-onderzoek. COVA staat voor COhort VAccinatie. De GGD voert dit onderzoek samen met het Erasmus MC uit. Bij dit onderzoek willen we gezonde reizigers gaan vergelijken met bijzondere reizigers. Voorbeelden van bijzondere reizigers zijn reizigers die medicijnen gebruiken die het afweersysteem onderdrukken, zwangere vrouwen en ouderen. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar de werking van de vaccinaties.

 

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. We vragen reizigers om binnen een jaar op vier momenten bloed af te staan en een korte vragenlijst in te vullen. Bij deelname aan het volledige onderzoek ontvangt u een kortingsbon van maximaal €25 die u kunt besteden bij een volgend bezoek aan onze reizigerspoli. De kortingsbon mag ook door een familielid of reisgenoot besteed worden.

 

Waarom dit onderzoek?
Door uw inzet en deelname kunnen artsen nagaan of vaccinaties ook na uw reis goed blijven werken en onderzoek doen naar doorgemaakte ziekten. Zo kunnen we u en andere reizigers in de toekomst nog beter informeren. Als u deel wilt nemen aan het onderzoek of hier vragen over heeft, dan kunt u dit tijdens het consult aangeven. Uw verpleegkundige kan u van informatie voorzien. Het kan ook zijn dat u gevraagd wordt om deel te nemen.