Spring naar het artikel

PrEP-zorg via receptenregeling

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

De GGD Rotterdam-Rijnmond biedt PrEP-zorg aan mensen met een hoog risico op hiv. Op dit moment zitten alle plekken van het Nationale PrEP-programma (NPP) in de regio Rotterdam-Rijnmond vol. Vanaf september 2023 kunnen we meer mensen PrEP-zorg bieden met behulp van subsidie van de gemeente. We noemen dit de receptenregeling.

De werkwijze en betaling van de receptenregeling zijn iets anders dan van het NPP. Daar willen we je goed over informeren.

PrEP via het NPP

  • PrEP-pillen koop je bij de GGD. Je betaalt 7,50 euro per 30 pillen*
  • PrEP-consulten en -testen zijn gratis

* PrEP-pillen via het NPP zijn goedkoper omdat deze landelijk gesubsidieerd worden.

PrEP via receptenregeling

  • Je krijgt een recept voor PrEP mee tijdens je PrEP-consult bij de GGD. Dit recept lever je in bij een apotheek naar keuze. De kosten reken je daar zelf af.
  • PrEP-consulten en -testen zijn gratis via de GGD.

PrEP-kosten bij apotheek

De kosten van PrEP zijn bij elke apotheek anders. In Rotterdam moet je rekenen op 30 tot 50 euro per 30 pillen (excl. receptkosten). Vraag dit na bij je lokale apotheek en kijk op www.prepnu.nl voor tips over andere (online) apotheken.

Aanmelding

Heb je een uitnodiging ontvangen van de GGD om je aan te melden voor de receptenregeling? Bel dan naar het telefoonnummer wat vermeld staat in de uitnodiging.

Kun je PrEP op recept niet betalen? Dan mag je op de wachtlijst voor het NPP blijven staan. Bel naar het telefoonnummer wat vermeld staat in de uitnodiging. Je wordt dan opnieuw opgeroepen zodra iemand anders met het NPP stopt en er plek ontstaat.

Hebben we binnen 6 weken geen reactie van je ontvangen? Dan gaan we ervan uit dat je geen interesse meer hebt in PrEP-zorg en vervalt je plek op de wachtlijst.

Heb je geen uitnodiging ontvangen maar wil je je graag aanmelden voor PrEP via de GGD? Bel dan naar 010-4438021, ma-vrij 8:30 -12:15.