Spring naar het artikel

Stel al je vragen over gezondheid aan de GGD

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

Heb je vragen over je gezondheid? Ben je benieuwd hoe je nu om moet gaan met luchtweginfecties zoals corona? Of wat je kunt doen als je bijvoorbeeld wilt stoppen met roken. Je kunt met al jouw vragen over gezondheid terecht bij de voorlichters en preventiedokters van de GGD.

Preventiedokters zijn artsen van de GGD, met verschillende medische achtergronden. Je kunt naar de GGD toe met je gezondheidsvragen, maar nu zijn de preventiedokters ook te vinden in de wijk om je vragen te beantwoorden. Denk bijvoorbeeld aan markten, scholen, buurthuizen, kerken en moskeeën. Ook is er een GGD-bus die rondrijdt in de regio. De preventiedokter geeft ook hier voorlichting en beantwoordt vragen van inwoners over gezondheid en infectieziekten. GGD Rotterdam-Rijnmond organiseert de voorlichtingsactiviteiten samen met partners als Buurtmaatjes, Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) en Samen Kerk in Nederland (SKIN) Rotterdam.

Wat doet de preventiedokter?

  • Geeft advies over hoe je gezond blijft
  • Geeft informatie over actuele gezondheidsthema's
  • Behandelt niet zelf. Als ze je zelf niet kunnen helpen met je vraag, vertellen ze je waar je met jouw vraag terecht kan.

Waar en wanneer?

De voorlichtingsactiviteiten vinden plaats op verschillende locaties in de regio. In het onderstaande schema lees je op welke dag en locatie wij aanwezig zijn en voor welk onderwerp je bij ons terecht kunt.

Vanaf april rijdt onze GGD bus door de regio Rotterdam-Rijnmond tijdens de GGD op de Gezonde Tour. Hier vind je ook de preventiedokter en kunt je terecht met al jouw vragen over gezondheid, leefstijl en infectieziekten.

Gratis corona zelftest

Je kunt tijdens sommige voorlichtingsactiviteiten op de markt ook zien hoe een corona-zelftest het beste werkt. En je kan een gratis zelftest mee naar huis krijgen.

Meer informatie

Heb je vragen over corona en de vaccinaties? Bekijk dan de webpagina over coronavaccinaties
Meer informatie over de HPV-vaccinatie voor jongvolwassenen staat op de webpagina over HPV-prik voor 19 t/m 26 jarigen
Bellen mag ook via onze informatielijn: 010 - 443 80 31 (ma-vr: 8.30-17.00 uur)