Spring naar het artikel

Testpakket: testen zonder gesprek

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

5 februari 2024 | laatste update: 15 februari 2024

Je kunt nu ook een soa-test doen zonder gesprek met een medisch medewerker. Dat kan met het zogenoemde testpakket. Hiervoor kan je een afspraak maken.

Hoe werkt het?

Je maakt een afspraak zoals je dat normaal ook doet. Minimaal 24 uur voordat je de afspraak hebt, vul je een vragenlijst in. Je haalt de test op bij de balie en doet deze op de wc van de GGD. Hier hangen ook de instructies. Ben je klaar? Dan gooi je de test in de bak. Binnen 14 dagen ontvang je de uitslag per sms.

Het testpakket is alleen voor mensen die bij de GGD kunnen testen en kan alleen als er geen bloed afgenomen hoeft te worden. Kijk bij Testpakket: testen zonder gesprek  hoe het precies werkt.

Wat is het voordeel van een testpakket?

Het testpakket kost jou en ons minder tijd. Hierdoor kunnen we meer mensen helpen. Dat is fijn, want er is nu soms al niet genoeg plek om iedereen van onze doelgroep te helpen. 

Het testpakket is ook een goede oplossing voor mensen die een zekerheidstest willen. Gewoon even checken hoe het ervoor staat. Dat is belangrijk, maar nu nemen deze mensen soms een plekje in voor iemand die echt klachten heeft en nu gezien moet worden. Heb je geen klachten en wil je gewoon even checken hoe het ervoor staat? Kies dan voor het testpakket.

Meer tijd voor outreach

Naast dat er meer mensen bij de GGD terecht kunnen voor een soa-test, is ook het idee dat het team op deze manier meer tijd overhoudt voor andere belangrijke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de outreach. Juist voor de groep mensen die we nu niet zien of bereiken, willen we beter zichtbaar zijn. Met onze outreach activiteiten zoeken we deze groep op.