Spring naar het artikel

RS-virus

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

Het RS-virus is het meest voorkomende verkoudheidsvirus bij kinderen. RS-virus is een afkorting voor respiratoir syncytieel virus. Bijna alle kinderen krijgen in het eerste levensjaar een infectie met dit virus. Het virus komt met name in de winter voor.

In Nederland, maar ook in andere landen, worden op dit moment meer zieke kinderen door het RS-virus gemeld dan normaal voor deze periode van het jaar. Het virus komt met name in de winter voor. Meer informatie over het RS-virus vindt u op de website van het RIVM.

Heeft u een kind met klachten die mogelijk veroorzaakt worden door het RS-virus, kijk voor informatie en adviezen dan op Mijn kind heeft het RS-virus | Thuisarts.nl.

Voor professionals

Individuele gevallen van RS-virus zijn niet meldingsplichtig. Een uitbraak met 3 of meer personen met (klachten van) RS-virus bij een instelling, kinderdagverblijf of basisschool is wel meldingsplichtig volgens Artikel 26 Wet Publieke Gezondheid.

Vragen over het RS-virus?

Tijdens kantooruren kunt u ook vragen stellen door te bellen met de GGD Rotterdam-Rijnmond, telefoonnummer 010-4339966. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier. Het kan zijn dat u alsnog wordt gevraagd telefonisch contact op te nemen.